vestnik

Švicarsko podjetje odprlo svoj obrat v Odrancih

M.V., 11. 8. 2019
Google Maps
Švicarsko podjetje Limec CNC priložnost za širitev vidi v Odrancih.
Aktualno

V Odrancih je danes odprlo svoj obrat švicarsko podjetje Limec Solution.

Limec, ki seukvarja s sestavljanjem strojev, s tehnologijo CNC pa izdeluje visokotehnološke izdelke, kot so deli za medicino, na primer laserji, za avtomobilsko in druge industrije, predvsem iz aluminija,namerava v treh do petih letih zaposliti od 150 do 200 ljudi, poroča STA. Lastnika in direktorja slovenske podružnice sicer švicarske družbe Limec CNC staHans Peter Strebel, ki ima 60-odstotni delež, inStevan Novak, ki ima 40-odstotni delež.
Po besedah direktorja družbe Hans Peter Strebel, so se za Odrance odločili, ker so imeli v nekaterih drugih državah slabe izkušnje, s slovenskimi partnerji pa uspešno sodelujejo že 20 let. Tukaj bodo izdelovali kar 90 odstotkov izdelkov, ki zdaj nastajajo v Švici, Nemčiji in Avstriji. Kot pravijo, bodo plače nad povprečjem.Podjetje bo tovarno zagnalo v stavbi nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij, zemljišče in stavbo so pred dvema mesecema odkupili od banke. V novih prostorih trenutno dela dvanajst zaposlenih, v prihodnjih dveh mesecih jih bodo zaposlili še dvanajst, prihodnje leto pa naj bi delalo že 150 ljudi. Načrtujejo, da bodo junija že gradili novo proizvodno dvorano, veliko štiri tisoč kvadratnih metrov.
V Odrancih imajo zdaj podjetja iz Avstrije, Nemčije, Italije in Švice, med katerimi je najbolj znan izdelovalec avtodomov Carthago z 800 zaposlenimi.
odranci limec