vestnik

Ta konec tedna premierno Skrito na grajskem dvorišču

Vestnik.si, 12. 7. 2024
Aleš Cipot
Skrito dvorišče se je preselilo na grajsko dvorišče.
Aktualno

Skupina Momento Cigano bo na festivalu Skrito na grajskem dvorišču zaznamovala 10-letnico.

Poletni tabor Glasbene mladine Slovenije je svoj zaključni koncert predstavil sinoči in ga bo še danes ob 19.30 v dvorani Glasbene šole Murska Sobota. Tabor je namenjen mladim pevcem, skladateljem, harmonikarjem, violistom in interpretom sodobne glasbe. Mentorji so Tatjana Vasle, Maja Rome, Dušan Bavdek, Leon Firšt, Nenad Firšt in Luka Juhart, korepetitorici pa sta Darja Mlakar Maležič in Vita Kovše.



Po koncertu poletnega tabora bo ob 21.00 na grajskem dvorišču sledil nastop skupine Teo Collori in Momento Cigano. Skupina, znana po uspešnem desetletnem ustvarjanju, bo obeležila 10-letnico delovanja s koncertom. Med njihovimi dosežki so tudi šest albumov, vključno z Gitara Parlante in Živo. Letos so izdali svojo prvo vinilno ploščo El Paraiso.

Za najmlajše je v soboto, 13. julija 2024, ob 10.00 na grajskem dvorišču pripravljena predstava za otroke z naslovom Opičja uganka ali Mamica, kje si, v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU. Predstavo sta priredili in režirali Ajda Rooss in Irena Rajh, nastopata pa Irena Rajh in Ana Špik. Zgodba spremlja malo opico, ki išče svojo mamico s pomočjo pisanega metuljčka.

soboško-poletje skrito-na-grajskem-dvorišču