vestnik

Ta konec tedna spet pestro dogajanje v središču mesta

Vestnik.si, 11. 7. 2023
Aleš Cipot
Na Skritem dvorišču bodo nastopili Prismojeni profesorji bluesa.
Aktualno

Kdo vse bo nastopil?

V petek ob 21. uri bo na Trgu kulture nastopila Tinkara Kovač, večkratna zmagovalka festivala Melodije morja in sonca. Poslušalce osvaja s svojim izjemnim glasom in flavto, v šestindvajsetih letih delovanja na glasbeni sceni pa je prejela številne nagrade in priznanja. 

V soboto dopoldne bo na grajskem dvorišču potekala predstava za otroke z naslovom Nana, mala opica. Pravljica želi otroke in njihove starše spomniti, kako pomembna je ljubezen do vseh živih bitij. Predstava o majhni svojeglavi razposajeni opici se bo pričela ob 10. uri. 

Na dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot bodo na oder stopili Prismojeni profesorji bluesa, ki igrajo blues, funk, rhitm and blues ter podobne zvrsti, ki spominjajo na glasbo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Štirje jezdeci glasbene apokalipse bodo na Skritem dvorišču svoj koncert pričeli ob 21. uri. 

Od sobote pa vse do ponedeljka bodo v dvorani Glasbene šole Murska Sobota potekali koncerti udeležencev poletnega glasbenega tabora Glasbene mladine Slovenije. Letošnji glasbeni tabor je namenjen mladim pevcem, skladateljem, harmonikarjem, violistom in interpretom sodobne glasbe ter glasbenim publicistom, z nastopi bodo pričeli ob 19.30 uri. 

soboško-poletje skrito-dvorišče murska-sobota