vestnik

Danes bodo že enajstič ocenjevali prleške gibanice

Vestnik.si, 7. 6. 2024
Damjana Nemeš
Ta petek bo potekalo državno ocenjevanje prleških gibanic.
Aktualno

Ocenjevanje bo potekalo v štirih kategorijah.

Društvo Kelih že enajsto leto zapored organizira prireditev Prleška gibanica, v okviru katere bo danes v sejni sobi Občine Križevci potekalo državno ocenjevanje prleških gibanic, v soboto pa bo potekal še istoimenski kulinarični pohod. 

Ocenjevanje tradicionalne prleške sladice bo potekalo v kategorijah tržni ponudniki, ljubitelji prleške gibanice, osnovne šole in srednje šole, predsednik ocenjevalne komisije pa bo tudi tokrat Tomaž Vozelj, kulinarični strokovnjak in predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Pravi sicer, da bo ocenjevanje tudi letos zahtevno, saj organizatorji pričakujejo okrog petdeset izdelkov. 

Kdo bo spekel najboljši gibanico, bo znano že danes, ko bodo sodelujočim v kulturnem domu v Križevcih podelili priznanja, isti dan bo zvečer še razstava ocenjenih prleških gibanic. 

Naslednji dan, torej v soboto, bo skupinski start kulinaričnega pohoda Prleška gibanica v Parku doživetij v Križevcih pri Ljutomeru. Pot bo dolga enajst kilometrov, na njej bo sedem postojank, na katerih bodo lokalni ponudniki pohodnikom postregli z domačimi dobrotami in vini, te pridelke in izdelke bo možno tudi kupiti. 

društvo-kelih prleška-gibanica državno-ocenjevanje