vestnik

Ta vikend se bodo v Murski Soboti vrtele palice

V.M., 16. 5. 2019
Aktualno

Društvo mažoretk Bakovci bo izvajalec petega Odprtega državnega mažoretnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije, ki se bo odvilo v Murski Soboti.

"Prvenstvo bo že drugič potekalo v naši pokrajini ob reki Muri, v Murski Soboti. Potekalo bo v soboto 18. in nedeljo 19. maja 2019, prizorišče tekmovanja pa sta športna dvorana OŠ III Murska Sobota in drevored Martina Luthra," so sporočili iz Društva mažoretk Bakovci.
Sobota bo rezervirana za tekmovanje v kategoriji solo, par in v paradi. Jutranji del s solo in pari bo potekal v športni dvorani, popoldanski del tekmovanja skupin v paradi pa si lahko ogledate v drevoredu Martina Luthra. Nedelja bo dan za oglede skupinskih tekmovalnih točk ter točk v kategoriji Prvi korak. Slednja je rezervirana za najmlajše tekmovalke do 10. leta starosti, ki korakajo po točno določenem vzorcu. Domačinke bodo tekmovale v soboto ob sedemnajsti uri v kategoriji junior skupina ter v nedeljo ob deseti uri v kategoriji Prvi korak in ob petnajsti uri, ko bo tudi vrhunec tekmovanja – tekmovanje skupin.
V dveh dneh se bo zvrstil ples 600 tekmovalk iz petnajstih društev. Nekatere mažoretne skupine sodijo v sam elitni vrh v Evropi, saj imajo pokale iz evropskih tekmovanj, med njimi pa so tudi posameznice, ki so že stopile na najvišjo stopničko. Organizatorji si obetajo preko dva tisoč gledalcev iz celotne Slovenije.


mažoretke MURSKA SOBOTA