vestnik

Tako bo potekalo delo v SBMS v času stavke

Vestnik.si, 16. 1. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da bo delo do preklica stavke potekalo v skladu z zakonsko določenimi pravili za delo v času stavke.

Kot pravijo, pacienti, ki v napovedanem terminu zdravstvene storitve zaradi stavke ne bodo mogli opraviti, bodo o tem osebno obveščeni. Vsi ostali pacienti, ki imajo v času stavke termin za obravnavo v bolnišnici in jih osebje bolnišnice ne bo kontaktiralo, bodo obravnavani. V primeru, da njihova obravnava ne sodi med zakonsko obvezne, bodo po triažnem pregledu v ambulanti dobili informacijo o novem terminu obravnave. Organizacija dela bo prilagojena stavkovnim zahtevam Sindikata FIDES, zato bo v času stavke prihajalo do časovnih zamikov v obravnavi pacientov. "Pacientom se za nevšečnosti vnaprej opravičujemo in jih prosimo za strpnost in razumevanje," so dejali. 

Zagotovljeno bo izvajanje tistih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt, zlasti pa zdravljenje vročinski stanj in infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, če bi njihova opustitev neposredno povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt, druge storitve nujne zdravniške pomoči, opravljanje triažnih pregledov in predpisovanje zdravil in pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih točk.

Dodali so še, da bodo ob tem zagotovljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter za bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom, zdravljenje onkoloških bolnikov ter ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.

sbms stavka delo