vestnik

Te vsebine prinaša nova številka Vestnika

Vestnik.si, 2. 11. 2023
Vestnik.si
Vestnik, 2. november.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V novem Vestniku preberite: 

- Po avgustovski ujmi so pomurske občine prijavile za 22 milijonov evrov škode, v okviru zakona o odpravi posledic naravnih nesreč pa bodo skupno dobile 2,5 milijona evrov državnih sredstev. Pri tem pišemo, da je Direkcija za infrastrukturo pri izračunu škode zajela tudi nekaj objektov v Pomurju, ki se jih avgustovska ujma ni dotaknila. Eden takih primerov je most čez Puconski potok. Kako to pojasnjujejo pristojni? 

- Napovedana rekonstrukcija vlade buri duhove. Bo Golob odnesel še Jevška? 



- Vlada je sprejela spremembo uredbe, s katero je trem pomurskim gradbenim podjetjem omogočila, da v gramoznicah še naprej pridobivajo prod in pesek. Dve podjetji bosta pridobivalni prostor tudi širili. 

- Simon Slokan, glavni šolski inšpektor, o tem, da je nasilje posledica nedelovanja sistema.

- V umetnostnem zgodovinarju Janezu Balažicu je po koncu kariere ostalo marsikaj odprtega, a to ne jemlje kot dolg do stroke, svojega posla, ki ga je delal in ga še bo, do družbe in samega sebe. 



- Še naprej spremljamo dogajanje okoli RIS Dvorca Rakičan ter o izbiri direktorja soboškega zdravstvenega doma, bili pa smo tudi v novem konjeniškem centru v Ižakovcih. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.

Vestnik nova-številka 2.-november