vestnik

Te vsebine prinaša nova številka Vestnika

Vestnik.si, 11. 1. 2024
vestnik.si
Vestnik 11. 1. 2024.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Na naslovnici je žalostna usoda več kot sto šivilj, ki bodo zaradi stečaja gornjepetrovskega podjetja Moda Mi&lan ostale brez službe. Prebrali boste lahko, kako je lastnik pojasnil odločitev o stečaju, kateri postopki sledijo, kaj preostane zaposlenim in kako konec te zgodbe komentirajo na tamkajšnji občini.

Pišemo tudi o dvojnih merilih za isto naravo. Pri gradnji visokonapetostnega daljnovoda od Cirkovc do Pinc, tudi po varovanem območju Nature 2000, namreč ni bila izvedena celovita presoja vplivov na okolje, medtem ko pa pri umeščanju visokovodnega nasipa ob Muri Zavod za varstvo narave vztraja pri popolnem varovanju zaščitenega gozda.

Pri pomurskih kmetih smo preverili, kaj pred njenim imenovanjem pričakujejo od bodoče kmetijske ministrice Mateje Čalušić.



Ozrli smo se tudi na nedeljske volitve v radenski občini. Tam občinski svet več ne bo razklan na pol, saj ima župan Roman Leljak sedaj večino, pred novimi svetniki pa bodo že kmalu pomembne odločitve.

Pišemo še o eni temi, povezani z volitvami. Ustavno sodišče je namreč razveljavilo odlok o določitvi volilnih enot za izvedbo loklnih volitev v občinski svet občine Dobrovnik. Kaj to pomeni?

Prav tako boste lahko prebrali, katerim organizacijam smo Pomurci namenili največ donacij, odmerjenih od dohodnine, pa tudi nova spoznanja o znanih dejstvih, ki so bila poudarjena na znanstveni konferenci o Rdeči armadi v Prekmurju.



Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik nova-številka 11.-januar