vestnik

Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 5. 10. 2023
vestnik.si
Vestnik 5. 10. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Današnja številka je posvečena izboru Pomursko podjetje leta 2022. V naslovni zgodbi smo zbrali prve odzive  zmagovalcev, ki so bili razglašeni v torek, v nadaljevanju pa predstavljamo tako njihovo delovanje in uspehe kot tudi preostala nominirana podjetja. 

Pogovarjali smo se s članico vladnega sveta za obnovo po poplavah, sicer krajinsko arhitektko Darjo Matjašec, ki meni, da je bilo prostorsko načrtovanje preveč sprivatizirano, ter da so javne službe strokovno šibke in podrejene vsakokratni oblasti. 



Med pomurskimi kmeti smo preverili, kako komentirajo zamenjavo na čelu kmetijskega ministrstva. Prevladujoče mnenje je, da je odločitev slaba, saj se sedaj spet nimajo s kom pogovarjati o razmerah v panogi. Na področju kmetijstva pišemo še o jesenskem cvetenju sadnega drevja ter o letošnji letini koruze. 

Po zadnjem popisu prebivalstva na Madžarskem se je za Slovence opredelilo za tretjino več ljudi kot pred dobrim desetletjem. 

V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. 

Vestnik vsebine nova-številka