vestnik

Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 7. 3. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 7. marec
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V eni od naslovnih tem prve marčevske številke pišemo o tem, da se nad nekoč znamenitim hotelom Diana ponovno zgrinjajo temni oblaki. Poskus oživljanja, ki sta se ga s pomočjo ljubljanskega poslovneža Mateja Rigelnika lotila odvetnik Dejan Rituper in Ronnie Christopher Horvat, je po odhodu najemnika, Doma starejših Rakičan zastal. Horvat se je vmes iz zgodbe izločil, Rituper pa kljub temu ohranja optimizem in poudarja, da obstaja več možnosti.

V luči kmečkih protestov smo se pogovarjali z agrarnim ekonomistom Emilom Erjavcem. Izpostavil je, da kmetijska politika ni prilagojena za male in srednje velike kmetije, saj dobiš več podpor, če imaš več zemljišč in če si tudi dovolj iznajdljiv pri pridobivanju projektov.

Pred jutrišnjim dnevom žena smo v skakovskem podjetju Kleparstvo, krovstvo Šinko obiskali eno redkih mojstric tega poklica. Spregovorila je o tem, da je v družinsko podjetje vpeta od otroštva, v tradicionalno moškem poklicu se je vedno dobro znašla, danes pa v proizvodnji delujejo še tri zaposlene.



Prav tako smo bili na podelitvi priznanj najbolj požrtvovalnim iz pomurskega sistema zaščite in reševanja, pred nedeljskim derbijem med Muro in Olimpijo sta pričakovanja strnila trener ženske ekipe Vladimir Kokol in kapetanka Špela Kolbl.

Pišemo o novem romanu Štefana Kardoša Stric Geza pripoveduje, prebrali pa boste lahko tudi, da se Bojan Žalik iz okolice Lendave, ki je bil prvi v Sloveniji obsojen na 30 let zaporne kazni zaradi umora podjetnika Janka Makoterja, po dolgih letih zapora spogleduje s svobodo.

Z Vestnikom je izšla tudi priloga Stop.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik 7.-marec nova-številka