vestnik

Te vsebine prinaša prva letošnja številka Vestnika

Vestnik.si, 4. 1. 2024
Jure Kljajić
Vestnik 4. 1. 2024.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V prvi številki letošnjega Vestnika pišemo o energetski revščini, ki v zadnjih letih spet narašča. Pozimi, ko padejo temperature, so najbolj na udaru upokojenci z nižjimi pokojninami in upravičenci do socialnih transferjev.

- Pisali smo že o ideji nekaterih vaščanov Murskih Črnec, da bi se kraj odcepil od Občine Tišina in priključil k Mestni občini Murska Sobota. V ozadju tega je razočaranje nad odnosom občine in ureditvijo kraja na več področjih. Sedaj se je odzval župan Franc Horvat, ki pravi, da kraj obravnavajo enako kot druge v občini, za obnovo infrastrukture v kraju pa je občina doslej namenila že milijon evrov.
- Na drugi strani sveta, na Kitajskem, pa je potekal svetovni izbor za kraljico turizma. Slovenijo je zastopala Katarina Sever iz Murske Sobote, ki je z nami delila svojo izkušnjo.
- V Ljutomeru je bilo odprto mednarodno tekmovanje v streljanju s standardno zračno puško za pokal mesta Ljutomer. Doseženih je bilo nekaj vrhunskih rezultatov in osebnih rekordov, ekipa Strelskega društva Kovinar Ormož, ki je zmagala, pa je postavila neuradni državni rekord. V ekipi so bile Urška Kuharič, Nuša Žnidarič in Eva Petek.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik