vestnik

Te zgodbe so vas v letu 2019 najbolj pritegnile

Ines Baler, 31. 12. 2019
Vestnik
To je nekaj od zgodb, ki so vas v minulem letu najbolj pritegnile.
Aktualno

Najbolj ste brali osebne izpovedi in zgodbe o uspehu.

Novinarji na terenu pogosto slišimo godrnjanje ljudi, da prevečkrat pišemo o žalostnih in tragičnih zgodbah, da se v medijih največkrat obravnavajo neprijetne teme, lepih in pozitivnih pa je premalo. Po številu je prvih morda res več, tudi berejo se dobro, toda bralci veliko raje klikajo in posegajo po tistih, ki imajo pozitiven ali srečen pridih. Če se ozremo nazaj in pregledamo najbolj brane spletne prispevke v letu, ki se je poslovilo, vidimo, da je bilo med 15 najbolj branimi temami takih največ.  

Kaj je bilo na prvih treh mestih? 
Če pogledamo natančneje, ste bralci v letu 2019 najbolj klikali eno izmed poročnih zgodb v rubriki Rekla je DA in tako potrdili, da imate radi ljubezenske vsebine. Tej je sledil prispevek o naj... pomurskem srednje velikem podjetju leta, radgonskem Rosenbauerju, ki je govoril o tem, kako ponuditi delovna mesta, da delavci iz naše pokrajine ne bi več tako množično bežali v Avstrijo. Prvo trojico najbolj branih pa zaokrožuje zgodba o pogumu Renate in Branka Vogrinčiča iz Mlajtinec, ki sta z oživljanjem in hitro reakcijo rešila človeško življenje. To so torej tri zgodbe in posamezniki, ki so bralce v letu 2019 najbolj pritegnili, jih navdušili ali v njih vzbudili empatijo.

gornja-radgona, rosenbauer, oprema-za-gasilce, proizvodnja
Nataša Juhnov
Marjan Cvikl, direktor podjetja Rosenbauer.

Sledi še nekaj osebnoizpovednih zgodb, s katerimi so se bralci spletne strani Vestnik morda poistovetili, morda pa jim je uspeh ali sprememba življenjskega sloga nekoga drugega nakazal, da tudi sami zmorejo spremeniti stvari na bolje. Taka je denimo zgodba Zvonka Žekša, ki je uspešno premagal odvisnost od alkohola in znova zaživel polnejše in srečnejše življenje. Pa zgodba o tako imenovani nevidni bolezni oziroma endometriozi, ki doleti precej žensk, med drugim zanjo boleha tudi Romana Toplak iz Lipovec, ki se je odločila, da bo s svojo izpovedjo za novinarski prispevek prispevala delež k ozaveščanju o tej bolezni. Tudi intervju z Brigito Petek, mlado kmetico leta iz Lešan, ki je spregovorila o razmerah in vlogi žensk v kmetijstvu, vas ni pustil ravnodušne. 

murska-sobota, zvonko-žekš
Nataša Juhnov
... in pa osebnoizpovedna zgodba Zvonka Žekša, ki se je uspel rešiti iz objema alkoholizma. Foto Nataša Juhnov

Veliko je torej pozitivnih, srčnih in vedrih zgodb s srečnim koncem. Zaradi takih je naše delo lepše, saj vsi radi iščemo navdihujoče Pomurke in Pomurce, ki prispevajo svoj delež k lepšemu jutri in v pokrajini ob Muri pustijo viden pečat. Vendar med naloge novinarjev spada tudi opozarjanje na nepravilnosti in napake. Roko na srce, v današnji družbi, ki vse bolj teži k materializmu in površinskim vrednotam, je zato tudi velik delež vsebin, v katerih se to izraža. Leto 2019 je v tem drugem, žalostnem in negativnem sklopu vsebin zaznamoval dokončen propad Mure, množično ste se odzivali na nastavljene palice v koruznih poljih, pa na zgodbo o koncu pomurskega zakona ter o pobranem denarju ter izbrisu nekaterih podjetij. Minulo leto pa so krojile tudi vremenske ujme.

15 najbolj branih prispevkov na vestnik.si

1. Rekla je DA: In mu spremenila mnenje o poroki

2. Delavci ne bežijo več v Avstrijo

3. Mlajtinci: Noč po oživljanju ni zatisnila oči

4. (FOTO) To so posledice neurja na Goričkem in v Murski Soboti

5. Alkohol ni vzrok, ampak posledica tega, da se imaš premalo rad

6. So palice v koruzi zaradi maščevanja?

7. FURS v Murski Soboti zaprl tri lokale

8. Naj mlada kmetica leta je najraje na traktorju

9. Sanji želijo uresniči zadnjo željo

10. Pobrali denar, potem pa se izbrisali

11. Zadnji kos oblačila zlikal delavec, ki je v Muri delal od 16. leta

12. Za Murino tekmo ukradli nevesto

13. Pred tekmo spopad navijačev v Slovenski ulici

14. To so napovedi Nostradamusa za leto 2020

15. Nevidna bolezen: Zdravnik me je rešil tik pred dvanajsto

(*Klik na naslov vas bo preusmeril na omenjeni prispevek.)

Čeprav se na prvi pogled zdi, da so najbolj brane zgodbe z negativnimi vsebinami, to ne drži. Med 15 najbolj branimi vsebinami na vestnik.si namreč prevladujejo tiste pozitivne.

najbolj-brani-prispevki vestnik.si