vestnik

Starostniki v Domu Kuzma preživljajo športno obarvan teden

D. N., 26. 5. 2020
Dom Kuzma
V Domu Kuzma so se pridružili mednarodnemu tednu gibanja.
Aktualno

Vseevropski projekt Teden gibanja, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo, se je zaradi nastalih razmer letos preselil na splet. V letošnji akciji, ki se je začela v ponedeljek in se bo zaključila zadnjega maja, bodo trenerji iz različnih držav promovirali koristi in pozitivne učinke redne telesne aktivnosti, ki je pomembna za vse generacije. Akciji so se zato pridružili tudi v Domu Kuzma.

Nacionalni koordinator akcije je Športna unija Slovenije, v Tednu gibanja ali Move week-u pa bomo lahko vsak dan v tem tednu telovadili pod vodstvom trenerjev iz različnih držav. Zaradi nastalih razmer vadbe letos potekajo na spletni strani Move week, in sicer vsak delovnik ob 8., 11. in 19. uri, med vikendom pa ob 9., 11. in 17. uri. 

mednarodni-teden-gibanja, teden-gibanja, dom-kuzma
Dom Kuzma
V Domu Kuzma so se pridružili mednarodnemu tednu gibanja.

Ker je namen Tedna gibanja promocija fizične aktivnosti, ki ima pozitivne koristi in učinke na zdravje ljudi vseh generacij, so se akciji tudi tokrat pridružili v Domu Kuzma. Za stanovalce so prvi dan akcije pripravili igre in razgibavanje z žogo v prostorih doma, v naslednjih dneh se bodo ob lepšem vremenu odpravili tudi na svež zrak in se tako pridružili celotedenski akciji. 

teden-gibanja dom-kuzma gibanje