Traidionalni slovenski zajtrk pomeni promocijo lokalnega in spodbuja zavedanje pomena domače samooskrbe. Njegov namen je izobraževati in ozaveščati najmlajše, pa tudi starše, skrbnike, vzgojitelje in najširšo javnost o hrani iz domačega okolja ter o vključevanju zajtrka v zdrave prehranjevalne navade.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuVirs postal partner prvega na svetu
Podjetje Virs sodi med pet najresnejših ponudnikov aplikacij za lasersko varjenje v Evropi.
K tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki letos poteka pod sloganom Moj naj zajtrk, sodijo kruh, maslo, med, mleko in sadje slovenskega izvora. Vse te sestavine so imeli na mizi tudi uporabniki varstveno-delovnega centra (VDC) Sonček Murska Sobota, ko smo jih obiskali, so jim pa dodali še nekatere druge dobrote, po katerih tudi sicer radi posežejo.
Večina surovin, ki so jih imeli na mizi, je bilo po besedah vodje centra Nejca Horvata lokalnega izvora, tako so uživali v doma pečenem kruhu, domačih jabolkih, doma pridelanemu medu in marmeladi, pa domačih sokovih. Vse to so prispevali zaposleni, uporabniki in njihovi starši. So pa tradicionalni slovenski zajtrk v takšni obliki v VDC Sonček Murska Sobota pripravili šele drugo leto. Kot so povedali, so si vzeli malce več časa za skupno zajtrkovanje, to pa so izkoristili tudi za prijeten pogovor.