vestnik

Terme 3000 v poletje vabile z novima toboganoma, ki pa še zmeraj ne obratujeta. Kje se je zalomilo in kdaj bosta novi atrakciji na voljo?

Rok Šavel, 2. 8. 2024
Vestnik.si
Odprtje novih toboganov je sedaj predvideno v sredini avgusta.
Aktualno

Sava Turizem je za investicije v Moravskih Toplicah letos namenila 700 tisoč evrov, pri čemer sta bila največje promocije deležna dva nova tobogana, ki pa na vrhuncu sezone še zmeraj nista nared.

Po lanskem rekordnem letu po prihodkih za Savo Turizem, v katerem je največja turistična družba v državi dosegla skoraj 120 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, in ob 8,2 milijonskem dobičku, so v državni družbi odprli mošnjiček za investicije. Nekaj teh so usmerili tudi v turistično najbolj priljubljeno destinacijo v Pomurju - v Moravske Toplice, kjer se pogosto soočajo z očitki, da premalo namenjajo za naložbe. Tako so a dva nova tobogana in igralno ploščad za otroke namenili 700 tisoč evrov, pri čemer so bile nove atrakcije razumljivo deležne precejšnje promocije ob pričetku poletne turistične sezone. Toda danes, ko smo zakorakali že v drugo polovico poletne sezone, se obiskovalci lahko veselijo le nove igralne ploščadi. Dva nova tobogana, čeprav sta na prvi pogled videti brezhibno in povsem dokončana, namreč še ne obratujeta.



Odprtje predvidoma v sredini avgusta

V čem je težava? V družbi Savi Turizem pojasnjujejo, da bosta nova tobogana, imenovana Vesoljska luknja - Space Hole in Samorogov spust, odprta predvidoma v sredini meseca avgusta. Razlog za zamudo pa je ta, da so se "investicijska dela zavlekla zaradi zamud v dobaviteljski verigi." Z drugimi besedami - objekta nista še tehnično brezhibna in nimata še pridobljenega uporabnega dovoljenja. "Trudimo se, da bosta nova tobogana čim prej odprta in pripravljena za adrenalinske spuste. Vse ostale vodne atrakcije v Termalnem parku Terme 3000 delujejo nemoteno," ob tem zatrjujejo v družbi. Na voljo so tako tobogani Aqualoop, Kamikaza, dva cevna tobogana Modri val in Črna luknja z dolžino 140 in 170 metrov, Mentol tobogan in zabavni pršilniki ter vodna igrala za najmlajše obiskovalce.

Poudarjajo še, da vstopnice za zunanji Termalni park Terme 3000 vključujejo tudi uporabo notranjih bazenov in toboganov, kar sicer ni običajno in da je to dodatna ugodnost, ki jo ponujajo obiskovalcem. "Na kopalne karte za Termalni park Terme 3000 pa nudimo tudi številne ugodnosti, kot so: za obiskovalce iz Občine Moravske Toplice v času od 1.7. do 31.8.2024 priznavamo 50 % popust na celodnevne odrasle in otroške kopalne karte, upokojenci, študentje in dijaki imajo 15% nižjo ceno od redne cene vstopnice za odrasle, kar velja vse dni v tednu, otroci do 5. leta starosti pa imajo prosti vstop v Termalni park Terme 3000. Ker se zavedamo pomena gibanja, smo otrokom na vseh pomurskih šolah podarili vstopnico za vodni park Terme 3000. V akciji je bilo podeljenih kar 7.300 brezplačnih kopalnih kart," so še pristavili v družbi Savi Turizem ob našem poizvedovanju.

terme-3000 moravske-toplice sava-turizem tobogan investicije