vestnik

Terme Banovci praznujejo 50 let

M. Š., 30. 6. 2018
Miha Šoštarič
Aktualno

V jubilejnem letu bodo pripravili številne dogodke, osrednji pa je v Termah Banovci danes (sobota).


V Banovcih, turističnem kraju veržejske občine, letos obeležujejo 50 let, odkar so se pri banovskem vrelcu, v prvem bazenu, uradno okopali prvi kopalci. »Od prvih kopalcev, ki so bili domačini, je danes nastalo moderno kopališče s hotelom, apartmajskim naseljem in avtokampom, posebnost Term Banovci pa je prvo naturistično kopališče ob termalni vodi v Evropi, kar je še danes bistvena konkurenčna prednost pred podobnimi kopališči,« je ob praznovanju »abrahama« dejal izvršni direktor Igor Magdič.

a6a203e38f9d07c1bf20635a63aca618
Miha Šoštarič


V jubilejnem letu bodo pripravili številne dogodke, osrednji pa je v Termah Banovci danes (sobota). Ekipe županov Veržeja Slavka Petovarja in Križevcev Branka Belca, izvršnega direktorja Igorja Magdiča, zaposlenih v Termah Banovci in Turističnega društva Banovci so v dopoldanskem času kuhale bograč, pripravili so pravljični kotiček z gusarjem Edijem, vitezom Miho, štrkom Vikijem in veveričko Muki, v popoldanskem času so otroci iskali zaklad, pridružila se jim je nagajiva Banovička, vse do 22. ure pa goste Term Banovci zabava ansambel Ekart.

7e064055f85d99faac6062eb48826d22
Miha Šoštarič

Miha Šoštarič
V Banovcih, turističnem kraju veržejske občine, letos obeležujejo 50 let, odkar so se pri banovskem vrelcu, v prvem bazenu, uradno okopali prvi kopalci.
Banovci praznik zdravilišče 50 let