vestnik

Terme Lendava z novim vodstvom del mednarodne hotelske mreže. Kakšni so obeti?

Majda Horvat, 2. 2. 2023
Majda Horvat
Terme Lendava so postale del madžarske hotelske mreže Hotel and More Group, ki povezuje 29 hotelov. Foto Majda Horvat
Aktualno

Plač zaposlenim ne bodo zniževali, prav tako ni predvideno odpuščanje – Z novim upravljavcem in direktorjem napovedujejo vlaganja in razvoj.

Septembra 2021 je vodenje Term Lendava z novim imenom Thermal Resort prevzel Daniel Kovacs, sredi lanskega decembra pa ga je na položaju zamenjal Tamas Gergaly. Ime novega direktorja je povezano z družbo Hotel and More Group, madžarskim hotelirskim svetovalnim podjetjem za področje turističnih naložb. V mrežo omenjenega podjetja je vključenih 29 hotelov, ki poslujejo samostojno kot pravne osebe. Večina jih je na Madžarskem, nekaj pa tudi v sosednjih državah.

Vključitev lendavskih term v omenjeno mrežo je Kovacs napovedal v nekem intervjuju že konec novembra, prav tako je izjavil, da je v okviru tega sodelovanja načrtovana obnova 42 sob v vzhodnem traktu hotela. Nekdanji direktor je še napovedal, da bodo spomladi začeli urejati vhod v kopališče, že decembra pa obogatili ponudbo s storitvami savn, masaž in drugim.

Prenovljeni hotel term ima 85 sob, prav toliko nastanitvenih zmogljivosti ponujajo apartmaji, v podjetju pa je trenutno 72 zaposlenih, kar glede na zasedenost kapaciteti zadostuje. Po odločitvi lastnika, madžarskega sklada Comitatus Energia Zrt, in po sestanku s sindikatom plač ne bodo zniževali nikomur. Ta možnost je bila namreč omenjena zaradi negativnega poslovanja družbe v letu 2021. Prav tako po napovedih prejšnjega direktorja Term Lendava ni pričakovati odpuščanj, ampak zaradi sodelovanja z novim upravljavcem kvečjemu razvoj.

terme-lendava turizem lendava madžarska hoteli nov-direktor