vestnik

Tešanovska društva vabijo na že 19. Prešernov pohod

R.Š., 3. 2. 2024
Geza Grabar
Vsako leto se priljubljenega in tradicionalnega pohoda udeleži več sto ljudi. Tako je bilo na lanskem, 18. Prešernovem pohodu.
Aktualno

Društva iz Tešanovec (prostovoljno-gasilsko, kulturno-turistično, malega nogometa in mladinsko) skupaj z domačo krajevno skupnostjo ponovno organizirajo pohod ob slovenskem kulturnem prazniku.

Vsako leto se več sto ljubitelje hoje in druženja iz celotne države odpravi na 12 kilometrov dolgo progo, speljano okoli tipične obcestne panonske vasice Tešanovci in okoliških vaseh. Letos bo tako v četrtek, 8. januarja na sporedu že 19. Prešernov pohod, ki se bo pričel ob 10. uri pred vaško-gasilskim domom v Tešanovcih.

Kot je že tradicija, bo dodana vrednost pohoda kratka proslava v čast našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Povsem spontano jo z recitali, pesniškimi in drugimi točkami vsako leto pripravijo pohodniki sami. Za okrepčilo med potjo bo poskrbljeno na kontrolni točki, sporočajo organizatorji. Ob vrnitvi na štartno mesto bo vsak udeleženec z bonom, ki ga bo prejel ob plačilu štartnine, deležen toplega obroka, nekateri posamezniki in skupine pa tudi praktičnih nagrad. Po malici bo vsem zbranim že po tradiciji družbo delal ansambel Duo Nostalgija - bolj znan kot Tešanovski Mišo Kovač.

Pričetek zbiranja prijav bo od 9.00 naprej pred vaško-gasilskim domom v Tešanovcih. Štartnina, ki vključuje priložnostno darilo, pijačo in prigrizke pred štartom, ob progi in topel obrok na cilju, znaša 12 evrov za odrasle in 6 evrov za šoloobvezno mladino.

prešernov-pohod tešanovci kulturni-praznik