vestnik

Ti odvetniki bodo nudili brezplačno pravno pomoč

Vestnik.si, 16. 12. 2023
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V torek, 19. decembra, bo Odvetniška zbornica Slovenije proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči Pro bono.

Tudi v Pomurju bodo odvetniki nudili brezplačno pravno pomoč. V Murski Soboti bodo to Nikolina Nina Šooš Huber, Zlatko Herceg, Jože Šafarić, Oskar Šooš, Simona Horvat, Mojmir Šafarić, Zvonko Brenčič in Maja Vinčec, v Lendavi Željko Vrhunc in Maja Vinčec, v Puconcih pa Martina Zrinski Gönter



Odvetniki bodo brezplačno pravno pomoč nudili v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali videokonference. Najbolje je, da se odvetniku najavite in vnaprej dostavite morebitno dokumentacijo in opis problema. "Slovenski odvetniki želimo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga naših pisarn. Zaradi letošnjih katastrofalnih poplav, ki smo jih doživeli na območju Slovenije bo poudarek na pravni pomoči prizadetim v poplavah," so sporočili iz zbornice. Na ta dan bodo posredovali predvsem splošne informacije o problemu in pojasnili pravne možnosti, ki jih omogoča zakonodaja in sodna praksa. 

"Pripominjamo, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonimo," so še dodali. 

pro-bono-pomoč odvetniki pomurje