vestnik

(TIC MORAVSKE TOPLICE) Aktualni direktorici se nasmiha nov mandat

Rok Šavel, 15. 6. 2023
A. Nana Rituper Rodež
Sonja Bily (skrajno levo) bo, kot vse kaže, tudi prihodnja štiri leta vodila TIC Moravske Toplice.
Aktualno

Sonja Bily, trenutna direktorica javnega zavoda Turističnoinformativni center (TIC) Moravske Toplice, se je edina prijavila na razpis.

Na čelu javnega zavoda Turističnoinformativni center (TIC) Moravske Toplice ne bo prišlo do sprememb. Na razpis za mesto direktorja je namreč prišla le ena prijava, in sicer aktualne direktorice Sonje Bily, ki javni zavod v lasti moravskotopliške občine vodi od julija 2018. Bilyjeva je TIC Moravske Toplice sprva vodila eno leto kot vršilka dolžnosti, nato pa ji je bil v konkurenci petih sredi julija 2019 zaupan še poln štiriletni mandat. Čeprav devetčlanski svet zavoda njene vloge formalno še ni obravnaval, je jasno, da se nekdanji direktorici leta 2020 ukinjenega Zavoda za turizem in šport Radenci nasmiha še drugi zaporedni mandat, s čimer bo lahko najmanj do konca julija 2027 vodila javni zavod, ki skrbi za promocijo turistično najbolj priljubljene destinacije v Pomurju.

Po potrditvi v svetu zavoda, ki je po letošnji spremembi sestavljen iz štirih predstavnikov ustanovitelja, enega predstavnika zaposlenih in štirih predstavnikov zainteresirane javnosti, od tega predstavnikov Term 3000 in Term Vivat, ji mora zeleno luč prižgati še občinski svet Občine Moravske Toplice. Bilyjeva naj bi zaupnico za nadaljnje vodenje javnega zavoda dobila že na naslednji seji občinskega sveta, ki bo predvidoma še ta mesec.

tic-moravske-toplice sonja-bily mandat razpis občina-moravske-toplice direktorica