vestnik

(TIC Moravske Toplice) Bilyeva dobila zeleno luč sveta zavoda

Rok Šavel, 23. 6. 2023
Vestnik.si
Predsednik sveta zavoda Miha Horvat, sicer tudi nekdanji direktor TIC Moravske Toplice in aktualni občinski svetnik (SDS), je tako čestital stari in kmalu tudi novi direktorici javnega zavoda Sonji Bily.
Aktualno

Sedanjo direktorico javnega zavoda TIC Moravske Toplice do novega mandata loči le še soglasje občinskega sveta.

Kot smo že poročali, se v vodstvu javnega zavoda, ki upravlja s turistično najbolj priljubljeno destinacijo v regiji, TIC Moravske Toplice, obeta kontinuiteta. Na razpis za mesto direktorja je namreč prišla le ena prijava, in sicer aktualne direktorice Sonje Bily, ki javni zavod v lasti moravskotopliške občine vodi od julija 2018. Bilyjeva je TIC Moravske Toplice sprva vodila eno leto kot vršilka dolžnosti, nato pa ji je bil v konkurenci petih sredi julija 2019 zaupan še poln štiriletni mandat. Devetčlanski svet zavoda je ta teden tudi formalno obravnaval njeno prijavo in Bilyeva je prestala glasovanje. Od osmih prisotnih članov sveta zavoda je dobila sedem glasov, vzdržan je bil zgolj član sveta zavoda Sebastjan Gornjec, sicer svetnik Svobode v občinskem svetu moravskotopliške
občine.

Bilyeva mora tako prestati le še glasovanje o podelitvi soglasja občinskega sveta, ki bo na sporedu na občinski seji 4. julija, a tudi tu ne gre pričakovati presenečenja. Po dokončni potrditvi bo nov štiriletni mandat nastopila z avgustom.

tic-moravske-toplice svet-zavoda direktorica sonja-bily občina-moravske-toplice