vestnik

Tio Cipot (najbrž) v serie A. Prestop bo rekorden

Robert Balantič, EkipaSN, 15. 12. 2022
Aleš Cipot
Tio Cipot naj bi prestopil v Serie A.
Aktualno

Od ponedeljkovega večera Olimpija in Maribor nista več edini ekipi, ki sta v jesenskem delu prvenstva premagali Muro. Največjima na sončni strani Alp so se pridružile Domžale in poskrbele, da so se Prekmurci na zimski oddih odpravili nejevoljni. Črno-beli bodo priprave na spomladanske izzive začeli 4. januarja, vmes bodo v središču pozornosti informacije o kadrovskem dogajanju. V Fazaneriji naj bi bilo dokaj razgibano, po zaslugi Tia Cipota se bržčas obeta celo najdonosnejši prestop v klubski zgodovini.

Od ponedeljkovega večera Olimpija in Maribor nista več edini ekipi, ki sta v jesenskem delu prvenstva premagali Muro. Največjima kluboma na sončni strani Alp so se pridružile Domžale in poskrbele, da so se Prekmurci na zimski oddih odpravili nejevoljni. Črno-beli bodo priprave na spomladanske izzive začeli 4. januarja, vmes bodo v središču pozornosti informacije o kadrovskem dogajanju. V Fazaneriji naj bi bilo dokaj razgibano, po zaslugi Tia Cipota se bržčas obeta celo rekorden prestop v klubski zgodovini.




Sobočanom se je letošnje sklepno dejanje »sfižilo«. Trideset dobrih minut je bilo premalo, da bi v dvoboju z Domžalami lahko računali na ves izkupiček, katastrofalna napaka jih je stala vsaj neodločenega izida. Po petem porazu pogled na lestvico ni ravno prijeten, šesto mesto je slabše od pričakovanj, vendar je hkrati res, da je v zgornjem domu izjemna gneča. Potegovanje za uvrstitev na mednarodno prizorišče bo mesarsko klanje. »Na oddih odhajamo z grenkim priokusom, ampak nič ni izgubljenega. Drži, da se šesto mesto ne sliši najlepše, je pa stanje dosti boljše, kot je bilo denimo v končnici prve četrtine prvenstva, ko smo za drugo- in tretjeuvrščeno ekipo zaostajali osem, devet točk. Zdaj so razlike zelo majhne, boj za Evropo bo izredno hud. Ne vem, ali je kdaj že bila takšna konkurenca. Vsaka točka bo nadvse pomembna, vsak gol,« pravi Damir Čontala.


Trinajst in osemnajst točk


»Zadovoljni smo lahko z drugim delom jeseni, ko smo na 10 tekmah osvojili 18 točk, na prvih 10 smo jih zbrali 13. Res škoda in zelo mi je žal, da proti Domžalam nismo nadgradili remijev v Kopru in Ljubljani, kjer smo pokazali zrelo podobo. Zdaj se moramo čim bolje pripraviti na spomladanske izzive,« je nadaljeval trener Mure.


V Fazaneriji ne skrivajo, da se želijo okrepiti, kot smo že pisali, so predvidene štiri nove moči. »Poleti smo precej prenovili ekipo, sprememb zdaj razumljivo ne bo pretirano veliko, v zimskem premoru je to običajno. S kar nekaj stvarmi smo lahko zadovoljni. Pomembno je, da so se nekateri novi igralci že dobro vklopili v ekipo, kar je bilo opazno zlasti v drugem delu jeseni, ampak na nekaterih igralnih položajih imamo primanjkljaj. Potrebujemo večjo konkurenco in nekaj dodatne kakovosti. Imamo ideje, kako zapolniti vrzeli, klubska vizija je jasna. Zanimajo nas mladi in ambiciozni igralci, željni napredovanja, ki jim je Mura izziv in ki v njej vidijo priložnost za korak naprej v svoji karieri,« je pojasnil Damir Čontala.

olimpija, mura
Aleš Cipot
Tio Cipot naj bi prestopil v Serie A.

Eksplozija. Tako in drugače …




A tudi brez odhodov ne bo šlo. S posameznimi igralci, ki niso izpolnili pričakovanj, se bodo v prekmurskem nogometnem hramu najbrž poskušali dogovoriti za sporazumno prekinitev sodelovanja, obetata pa se tudi odmevna prestopa. Zelo odmevna! Namigovanja o morebitni selitvi Luke Bobičanca so že kar nekaj časa v središču pozornosti. Včerajšnji dan ni postregel s pretresljivimi novostmi, toda ob predvidevanju, da ima medžimurski virtuoz na mizi ponudbo, ki se ji je težko upreti, je jasno, da bo razplet odvisen od vodilnih mož klubov, ki se bodo morali uskladiti o višini odškodnine. Logika pravi, da bodo dosegli dogovor. Nogomet je vendarle (tudi) posel, v primeru drugačnega scenarija bodo črno-beli tvegali, da bodo v svojih vrstah imeli nezadovoljnega igralca. Tempirano bombo v slačilnici! Saj veste, vsak čas lahko eksplodira, na drugačen način pa je v prvi polovici sezone eksplodiral Tio Cipot. O tem, da premore obilo kakovosti, je bilo jasno že nekaj časa, vmes pa se je odlično razvijal, delal pomembne korake naprej, postal eden od nosilcev soboške igre in dočakal popolno uveljavitev na prvoligaškem prizorišču. Igral je zares odlično, kljub mladosti je z žogo v nogah neverjetno miren in zna poiskati nepredvidljive rešitve, tudi na področju »fizike« je že na visoki ravni. Obenem je zablestel še v dresu mlade reprezentance, zato pač ni presenečenje, da so nanj postali pozorni ogledniki mnogih klubov iz tujine.


Uradna ponudba


V preteklem obdobju je bilo o morebitnih snubcih veliko napisanega in povedanega, medtem pa smo iz zaupanje vrednih virov izvedeli, da naj ne bi bilo skoraj nikakršnih dvomov, da od januarja ne bo več igralec Mure. Ob tem smo dobili namig, da naj bi se po mnogih letih spet zgodil prestop iz slovenske lige v eno od top pet najmočnejših evropskih lig. Če se bo takšen scenarij naposled res uresničil, bi bilo to veliko priznanje tako za igralca kot Muro, ki si lahko obeta tudi rekordno sedemmestno nadomestilo. Po teh informacijah naj bi Tio Cipot kariero nadaljeval pri zahodnih sosedih v serie A. Med italijansko elito! Imena kluba sicer nismo izvedeli, zato pa smo dobili potrditev, da je uradna ponudba že priromala na naslov soboškega prvoligaša. Črno-beli si menda želijo še nekoliko višjo odškodnino, toda odstopanja bojda niso prevelika oziroma so takšna, da se zdi dogovor dokaj verjeten … Danes ali jutri najbrž še ne, pred koncem leta vsekakor! V Murski Soboti naj bi si ob tem prizadevali, da bi njihov otrok do konca sezone s statusom posojenega igralca vendarle še ostal v Fazaneriji, a možnosti naj ne bi bile pretirano velike.

mura, domžale
Aleš Cipot
Tio Cipot naj bi prestopil v Serie A.

Imena italijanskega prvoligaša, ki se zanima za Tia Cipota, nismo izvedeli, zato pa smo dobili potrditev, da je uradna ponudba že priromala na naslov soboškega prvoligaša. Črno-beli si menda želijo še nekoliko višjo odškodnino, toda odstopanja bojda niso prevelika oziroma so takšna, da se zdi dogovor dokaj verjeten.

tio-cipot odhod