vestnik

(FOTO) To je kandidat SD za župana soboške občine. Jevšek: Je nov obraz v našem prostoru, a izjemno razvojno usmerjen

Rok Šavel, 13. 7. 2022
Rok Šavel
Predstavitev kandidata za župana Damjana Anželja.
Aktualno

Socialni demokrati so danes v svojih prostorih v Murski Soboti predstavili kandidata za župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja.

Danes so, kot smo že napovedali v našem mediju, Socialni demokrati predstavili naslednika Aleksandra Jevška, ki se bo jeseni potegoval za županski stolček soboške občine. To bo Damjan Anželj. Podporo so mu izrazili nekdanji župan, zdaj kohezijski minister Aleksander Jevšek, gospodarski minister Matjaž Han, državni sekretar Dejan Židan, poslanec Damijan Zrim, podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj, mestni svetniki in Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik.

damjan-anželj, kandidatura, mestna-občina-murska-sobota, lokalne-volitve
Rok Šavel
Predstavitev kandidata za župana Damjana Anželja.

Ni bil rezerva
Jevšek je dejal, da mu je v veliko čast in veselje, da lahko predstavi svojega naslednika, saj je ob sprejemu izziva v vladi imel moralno dolžnost, da poišče povezovalnega človeka z visoko stopnjo čustvene inteligence, ki ima občutek za sočloveka in razvoj, za vodenje občine v naslednjem mandatu. "Damjan ni rezerva, ampak je bil v krogu top kandidatov," je poudaril nekdanji soboški župan in razkril, da Anželj ni upal takoj prevzeti izziva. "Mogoče ni najbolj znano ime v političnem prostoru, kar je danes na nek način mogoče celo popularno, in je nov obraz v našem prostoru. Je relativno mlad, karizmatičen in izjemno razvojno usmerjen," ni skoparil s pohvalami županskega kandidata.

damjan-anželj, kandidatura, mestna-občina-murska-sobota, lokalne-volitve
Rok Šavel
Predstavitev kandidata za župana Damjana Anželja.

Gospodarski minister Matjaž Han je izrazil zadovoljstvo, da je "Sandi" našel človeka za vodenje Murske Sobote, ki bo kos tej težki nalogi. "Zadovoljni smo, da je Sandi minister in da je Dejan državni sekretar, še bolj pa bomo zadovoljni, če bo Murska Sobota še zmeraj rdeča," je povedal Han. Kot predsednik SD Prekmurje je spregovoril tudi Dejan Židan, ki je poudaril, da se je mestna občina v osmih letih, odkar jo vodi SD, spremenila bistveno na bolje, za kar je zaslužen predvsem Jevšek ter tudi svetniška skupina in ekipa v mestni upravi. "Damjan je človek, ki lahko nadaljuje Sandijevo pot," je prepričan državni sekretar na gospodarskem ministrstvu.

damjan-anželj, kandidatura, mestna-občina-murska-sobota, lokalne-volitve
Rok Šavel
Predstavitev kandidata za župana Damjana Anželja.

Kdo je Damjan Anželj?
Na koncu se je predstavil še kandidat za župana, ki je najprej povedal, da je star 45 let, poročen in oče dveh otrok ter že skoraj 20 let z družino prebiva v Kupšincih. Po izobrazbi je magister javne uprave in že vso poklicno kariero deluje v javni upravi. Kar 23 let je delal na Upravni enoti Murska Sobota, kjer je od leta 2009 opravljal delo in naloge vodje referata za osebna stanja in matične zadeve, v lanskem letu pa je sprejel nov izziv in se zaposlil v soboški mestni upravi na oddelku za negospodarske dejavnosti, kjer zaseda delovno mesto višjega svetovalca na področju zdravstva in socialnih zadev.

"Zakaj kandidatura? Odločitev je padla po osebnem pogovoru z bivšim županom, sedanjim ministrom Jevškom, kjer sva ugotovila, da imava podobne poglede na nadaljnji razvoj mestne občine," je povedal Anželj, ki si želi, da bi se občina še naprej razvijala po tem vzoru, sam pa je prepričan, da je v 24 letih v javni upravi dobil dovolj znanja in izkušenj, da bo kos vsem nalogam. Na hitro je strnil tudi svoj program, ki bo sicer v celoti sestavljen v naslednjih dneh. Kot je dejal, si bo prizadeval za krepitev položaja mestne občine v smislu upravnega, gospodarskega in regijskega središča ter sedeža bodoča pokrajine. Omenil je tudi zagotavljanje novih delovnih mest, reševanje stanovanjske problematike, črpanje evropskih sredstev in skrb za ranljive skupine. "Lahko le obljubim, da bo moja politika temeljila na strpnosti, spoštovanju, dialogu in medsebojnem razumevanju," je poudaril Anželj.



Anželj je z ministrsko ekipo, državnim sekretarjem Židanom in poslancem Zrimom po predstavitvi obiskal podjetje Codex in Pomursko gospodarsko zbornico. Srečali so se tudi s predsednikom Razvojnega sveta pomurske regije Tadejem Ružičem.

socialni-demokrati stranka-sd damjan-anželj aleksander-jevšek dejan-židan matjaž-han damijan-zrim lokalne-volitve kandidat-za-župana mestna-občina-murska-sobota