vestnik

To so bili najbolj brani prispevki v preteklem letu 

Vestnik, 1. 1. 2019
Pixabay
Kolumna o objavljanju otroških fotografij na družbenih omrežjih je sprožila živahno debato. 
Aktualno

Neživljenjski gradbeni zakon, objavljanje fotografij otrok na družbenih omrežjih, lokalne volitve, doživljajski park v Križevcih in tovornjakar, ki je vzel pravico v svoje roke. To so teme iz najbolj branih prispevkov na naši spletni strani v preteklem letu, ki so vredni, da jih preberete še enkrat. 

Neživljenjski gradbeni zakon


V prispevku smo izpostavili težave, povezane z novo gradbeno zakonodajo, po kateri ni dovoljena vselitev v nedokončano hišo brez fasade. Prispevek je v zvezi z omenjeno problematiko sprožil tudi širšo razpravo v javnosti in drugih medijih.

Celoten prispevek lahko preberete TUKAJ.


Mini svečke in podobne neumnosti
Izjemno zanimanje bralcev je v lanskem letu sprožila tudi Kolumna Maje Hajdinjak, v kateri je problematizirala objavljanje fotografij otrok na družbenih omrežjih, kjer je kolumna sprožila tudi obširno razpravo. “Sama sem se odločila, da se postavim na splet in sama nosim odgovornost za to, kaj se bo dogajalo z mojimi fotografijami. Vaši otroci pa te izbire niso imeli. Vi ste se namesto njih odločili in jih vrgli volkovom svetovnega medmrežja,” je med drugim zapisala Vestnikova sodelavka.

Celoten prispevek lahko preberete TUKAJ.

Lokalne volitve
Bralci so na naši spletni strani z zanimanjem spremljali tudi prvi krog letošnjih lokalnih volitev. Na spletni strani smo tako sproti objavljali volilne rezultate iz vseh pomurskih občin.

Celoten prispevek lahko preberete TUKAJ.


Doživljajski park
V Križevcih pri Ljutomeru je maja letos zrasel turistično-rekreacijski park s sprehajalnimi zelenimi površinami in rekreacijskimi elementi, ki je zbudil tudi veliko zanimanja v spletni skupnosti. Ja, včasih se je potrebno odmakniti od računalnikov in nadihati svežega zraka.

Celoten prispevek lahko preberete TUKAJ.


Tovornjakar vzel pravico v svoje roke
Vozniku so v Ljubljani ukradli tovorno vozilo, ki ga je preko navigacije izsledil in ugotovil, da je na Madžarskem, a ker madžarskim policistom očitno ni zaupal, se je ponj odpravil kar sam.To je zgodba o junaškem tovornjakaru, ki so jo dobro sprejeli tudi bralci našega portala.

Celoten prispevek lahko preberete TUKAJ

vestnik.si