S sklepno prireditvijo v hotelu Radin v Radencih se je zaključila letošnja že 28. pomurska salamiada, ki jo je organiziralo Turistično društvo Radenci. Na dogodku so razglasili najboljše ljubiteljske izdelovalce domačih suhih salam. Prvo mesto je osvojil Viktor Zemljič iz Boračeve, drugo mesto je pripadlo Emilu Žnidariču iz Ljutomera, tretji je bil Zdenko Kolbl s Cvena, četrti Janez Lenart iz Tomažje vasi, peti pa Milan Kolar iz Beltinec. Prvaki pomurske salamiade se bodo udeležili finala slovenske salamiade, ki bo potekala 11. maja na Tavčarjevem dvorcu na Visokem pri Poljanah.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
Šestčlanska komisija, ki so jo sestavljali Igor Kustec, Zdenka Tompa, Milan Hari, Zlatko Kreis, Robi Fekonja in Jasmina Himelrajh Kraner, je letos ocenila 43 vzorcev salam 37 salamarjev, najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov za posamezno salamo pa je 60 točk - najnižja in najvišja ocena se namreč ne upoštevata.
Na vseh dosedanjih pomurskih salamiadah je bilo skupno ocenjenih 1799 vzorcev salam, ki jih je prispevalo 474 salamarjev.