vestnik

To so projekti, ki jih želijo v prihodnjih štirih letih uresničiti v občinah Cankova, Tišina in Črenšovci

I.B., M.H., 22. 11. 2022
Ines Baler
Črenšovska županja Vera Markoja.
Aktualno

Za kratek odziv smo povprašali župana Danila Kacijana, Franca Horvata in županjo Vero Markojo.

Občino Cankova bo tudi prihodnja štiri leta vodil Danilo Kacijan. Ta je kot glavna projekta v novem mandatu izpostavil dokončanje nadgradnje pomurskega vodovoda sistema B ter izgradnjo športne dvorane. Še naprej si želi skupaj s sodelavci skrbeti za razvoj občine, dobrega sodelovanja z občinskim svetom in tudi sosednjimi občinami. Prav tako je navedel, da bo občina dobila večnamenski prostor, v katerem bodo pisarna za društva, knjižnica, razstavni prostor...

Žrebanje parov veteranske lige
Aleš Cipot
Danilo Kacijan, župan Občine Cankova.

Franc Horvat, novi stari župan Občine Tišina, se je v prvem odzivu vsem volivcem zahvalil za izkazano zaupanje. Meni, da je pred njimi uspešno delo s člani občinskega sveta. Glavni projekti v njegovem četrtem mandatu so nadgradnja vodovoda sistema B, ureditev državne ceste Petanjci-Murski Petrovci-Sodišinci-Gederovci-Krajna in večnamenska športna dvorana pri Osnovni šoli Tišina. To ne bi uporabljala le šola, ampak tudi društva in organizacije v občini. "Pri slabih 4000 prebivalcih imamo 51 društev in organizacij. Dogodki se sedaj koncentrirajo predvsem na poletne dneve, če bi imeli dvorano, bi se lahko dogodki odvijali skozi celo leto. Z dvorano bi pridobili dodatno vrednost za občino, da privabimo mlade in mlade družine, da bi izboljšali športno vzgojo in tudi popoldansko rekreacijo," pravi. Horvat si želi tudi zaupanja in dobre medsebojne komunikacije s člani občinskega sveta. "Dostikrat v prejšnjem mandatu se je zgodilo, da je bila komunikacija na nizki ravni in potem je težko vzpostaviti sodelovanje." 

Franc Horvat
Nataša Juhnov
Franc Horvat, župan Občine Tišina.

Vera Markoja je zadovoljna s številom prejetih glasov za nov mandat vodenja Občine Črenšovci in se volivcem in volivkam zahvaljuje za zaupanje. To je tudi potrditev dosedanjega dela in osnova, da skupaj z ekipo nemoteno nadaljuje z delom. Pred njimi je najprej dokončanjem treh pomembnih razvojnih projektov, gradnja vrtca na Srednji Bistrici, prizidek in obnova zdravstvene postaje v Črenšovcih ter urejanje vaškega jedra v Črenšovcih. "Želim si dobrega sodelovanja z občinskim svetov tudi v novi sestavi in da bomo skupaj delovali za napredek občine," je še povedala županja Občine Črenšovci. 

volitve črenšovci cankova tišina
Kaj zdaj berejo drugi