vestnik

To so rezultati splošne mature na pomurskih srednjih šolah

Vestnik, 13. 7. 2020
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Dijaki, ki so v spomladanskem roku opravljali splošno maturo, so danes izvedeli, kako uspešni so bili.

Iz Ekonomske šole Murska Sobota so sporočili, da je k opravljanju splošne mature pristopilo 16 dijakov iz programa Ekonomske gimnazija. Uspešnih je bilo 15 srednješolcev oziroma 94 odstotkov vseh, ki so opravljali ta zrelostni izpit. 

K splošni maturi na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so pristopili 104 dijaki, 102 sta bila uspešna. Splošna matura na njihovi šoli je bila tako opravljena 98-odstotno. Na GFML imajo pet zlatih maturantov, to so Nika Klemenčič, Nicole Ravš, Ivo Prelog, Ana Maučec ter še en dijak, ki pa ne želi javne objave. Povprečno število pridobljenih točk vseh, ki so maturo pozitivno opravili, je 21,15. 

67 dijakov je splošno maturo opravljalo na Gimnaziji Murska Sobota. Uspešnih jih je bilo 66, kar pomeni 98,5 odstotkov. Na šoli imajo tri zlate maturante, in sicer so to postali Jaka Meglič, Zala Janža in Žan Vrdjuka. Kot so povedali na gimnaziji, je 19 dijakov doseglo 23 točk in več. 

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je splošno maturo opravljalo 16 dijakov. Uspešnih je 14 srednješolcev. Dva dijaka sta postala zlata maturanta, in sicer sta to Marko Kovačič in Glorija Gjuran. 

splošna-matura rezultati pomurje srednje-šole