vestnik

To sta zdravnika, ki naj bi z izdajanjem lažnih potrdil zaslužila milijon evrov

STA, Vestnik, 10. 11. 2021
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Včeraj so mariborski kriminalisti pridržali zdravnika, ki sta neupravičeno izdajala zdravniška spričevala. Eden pa naj bi izdajal tudi potrdila o prebolevnosti covida in potrdila o hitrih in PCR testih. V obsežnih hišnih preiskavah je sodelovalo več kot 100 kriminalistov policijskih uprav, tudi iz Murske Sobote.

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da osumljena še nista bila prepeljana pred dežurnega preiskovalnega sodnika in sta še vedno v policijskem pridržanju. Glede njune identitete in tega od kod prihajata, so še naprej skrivnostni, sumijo pa ju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma dajanja in jemanja podkupnine.

Po informacijah Siola naj bi šlo za Rajka Brgleza iz Zdravstvenega doma Lenart in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja.

Medtem so po pisanju časnika Večer kriminalisti bili tudi v Zdravstvenem domu Lenart. Direktor Jožef Kramberger je pojasnil, da so pri njih "opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom". "Izpostavljam, da če bi se izkazalo, da gre za kaznivo dejanje, v katero bi bil vpleten katerikoli sodelavec ZD Lenart, bomo nemudoma ustrezno ukrepali. Dodam še lahko, da po nam znanih informacijah zoper ZD Lenart ne poteka nobena preiskava in tudi ni podan sum, da bi pri tem sodeloval katerikoli zaposleni v našem zdravstvenem domu," je časniku povedal Kramberger.

Časnik je sicer od virov blizu policije neuradno izvedel, da so kriminalisti v omenjeni zavod prišli preveriti licenco za delo na področju medicine dela, prometa in športa za enega od zdravnikov, ki v tem zdravstvenem domu sicer res ni zaposlen, saj je že upokojen, a naj bi z zavodom sodeloval pogodbeno. Kriminalisti so njegovo licenco zasegli in dokaz zapečatili.

korupcija
Arhiv
Fotografija je simbolična.

V koruptivnih poslih tudi policist

Kot še poroča časnik, naj bi se v preiskavi znašel še zdravnik s ptujskega območja, ali sta omenjena prav zdravnika, ki so jima policisti odvzeli prostost, pa za zdaj še niso dobili potrditve. Časnik še navaja, da so v dlje časa trajajoči preiskavi policisti naleteli tudi ob vsaj enega svojega sodelavca. V koruptivne posle, povezane z lažnimi potrdili, naj bi se namreč vpletel eden od uniformiranih policistov, ki je delal na mariborski prometni policijski postaji, a naj bi iz krivdnih razlogov službo medtem že izgubil.

lažna-potrdila covid-19 zdravstveni-dom-lenart
Kaj zdaj berejo drugi