Poudarek tokratnega "bruncha" je bil na paradižniku in ribah na hotiški način. Organizatorji, ki si želijo na ta način obuditi tržnico, privabiti čim več ljudi v center mesta in jih tako spodbuditi, da kupujejo pridelke in izdelke od lokalnih pridelovalcev in ponudnikov hrane, vsakič dajejo poudarek drugim izdelkom. Na ta način želijo privabiti ponudnike iz celotnega Pomurja, prav tako na ta dan ponujajo popuste na te izdelke.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KOLUMNA) Bo za predavalnice dovolj fina le angleščina?
V praksi to pomeni, da bi lahko slovenski profesorji slovenskim študentom predavali v angleščini. In to podpirajo tudi rektorji vseh štirih slovenskih univerz. Razlog kakopak tiči v denarju. Tragikomedija, zaradi katere bi se veliki možje jezikoslovja verjetno obračali v grobu.
Kot so še pojasnili organizatorji, bo v sklopu Bruncha na tržnici v prihodnjih tednih potekala tudi delavnica lončarstva, na zadnjem dogodku pa bosta svoje kuharske spretnosti pokazala chefa Bine Volčič in Ana Roš.