vestnik

Totićevi očitajo, da je finančno oškodovala TZLV

Vestnik.si, 18. 4. 2024
Osebni arhiv
Metka Sabo Gerenčer in Eva Marija Banutai.
Aktualno

Turistična zveza Lendava vabi je zoper Totićevo vložila več kazenskih ovadb, ki se nanašajo na sume storitve kaznivih dejanj poneverbe, tatvine, povzročitve splošne nevarnosti, kršitve temeljnih pravic delavcev in ostala kazniva dejanja.

Izvršni odbor Turistične zveze Lendava vabi (TZLV), v imenu katerega je nastopila Metka Sabo Gerenčer, in nova predsednica Eva Marija Banutai sta na današnji tiskovni konferenci razkrile, da je razrešena predsednica Marina Totić na osnovi računovodskih ugotovitev od sredine avgusta 2023 do 8. aprila 2024 zvezo oškodovala skupaj za slabih 35.000 evrov, od tega samo v enem  mesecu za nekaj več kot 24 tisoč.

"Točen znesek bo znan šele po končani preiskavi, tako notranji kot tudi policijski. Turistična zveza Lendava vabi je zoper Totićevo vložila več kazenskih ovadb, ki se nanašajo na sume storitve kaznivih dejanj poneverbe, tatvine, povzročitve splošne nevarnosti, kršitve temeljnih pravic delavcev in ostala kazniva dejanja," je navedeno v sporočilu za javnost, ki so jo mediji prejeli po izvedeni tiskovni konferenci.

V zadnjem mesecu dni pred vnovično razrešitvijo na skupščini TZLV, ki je potekala 20. marca, na kateri je bila za predsednico imenovana Banutaieva, naj bi Totićeva iz računa TZLV na svoj račun nakazala slabih 10 tisoč evrov, opravila neupravičene nakupe s službeno bančno kartico v znesku dobrih 700 evrov, poravnala svoj osebni dolg do Finančne uprave RS v znesku 4.800 ter neznane odvetniške stroške v znesku 8.800 evrov. Oškodovanja naj bi se vrstila v obdobju pred tem, kar je že ugotovila zunanja revizija in sicer z neupravičeno porabo za reprezentanco v znesku nekaj več kot tri tisoč evrov, neupravičenim izplačevanjem potnih nalogov v višini čez 2500 evrov in neracionalno porabo sredstev v vrednosti več kot pet tisoč evrov.

Odziv Totićeve na očitano oškodovanje  bomo objavili takoj, ko, in v kolikor ga bomo prejeli. 

tzlv marina-totić eva-marija-banutai oškodovanje