Vsako leto tretji petek v novembru zaznamujemo dan slovenske hrane, osrednji dogodek pa je tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos potekal 17. novembra s sloganom Kruh za zajtrk, super dan.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Kančevcih slovesno ob srebrni maši brata Milana
Župnik Milan Kvas je novo mašo opravil leta 1999, v Kančevce je prišel leta 2016.
Namen dneva slovenske hrane, ki ga koordinira ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije ter drugimi partnerji, je podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, hkrati pa spodbujati samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na ta dan naj bi se spomnili tudi o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo in pripravljamo ter kaj jemo, tradicionalni slovenski zajtrk pa nas opominja, da je hrana, pridelana na naših kmetijah, v slovenskih kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah bolj sveža, okusnejša in bolj kakovostna od hrane, uvožene iz bolj oddaljenih držav.