vestnik

Trem pomurskim krajem naziv prostovoljstvu prijazno mesto

Vestnik, 27. 5. 2020
Filantropija
Direktorica občinske uprave Velika Polana Lidija Vučko Bukovec.
Aktualno

Slovenska filantropija je podelila naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.« Naziv so letos pridobile tudi Murska Sobota, Gornja Radgona in Velika Polana.

Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav. S sistematičnim spodbujanjem prostovoljstva in zagotavljanjem podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanjem pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in s promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je 24 slovenskih občin naziv Prostovoljstvu prijazno mesto ponovno potrdilo, so zapisali pri Slovenski Filantropiji.
Naziv tudi Murski Soboti, Gornji Radgoni in Veliki Polani
Mesta občina Murska Sobota tako finančno kot logistično podpira prostovoljske organizacije, organizira občinsko prireditev »Naj prostovoljec« in sodeluje v večjih prostovoljskih akcijah, kot so Dan za spremembe, Nacionalni teden prostovoljstva, in v čistilnih akcijah.

murska-sobota, panorama, mesto, stanovanja
Nataša Juhnov
Murska Sobota.

Občina Gornja Radgona podpira organizacijo, razvoj in izvajanje prostovoljskega dela, prostovoljskim organizacijam ponuja brezplačne prostore, zagnala je projekt Prostofer – prostovoljni šofer, organizira natečaje Naj prostovoljec, Naj prostovoljka, Naj prostovoljska organizacija in Naj prostovoljski dogodek v občini.

prostovoljstvu-prijazno-mesto
Filantropija
Župan Gornje Radgone Stanislav Rojko.

Občina Velika Polana pa je naziv letos pridobila prvič, in sicer za financiranje dejavnosti prostovoljskih organizacij, zagotavljanje infrastrukturnih pogojev za izvajanje aktivnosti, pomoč pri dogodkih in promociji prostovoljstva, uspešno povezovanje organizacij in občanov ter sodelovanje župana in občinske uprave, predvsem na področjih prostovoljstva, kot so civilna zaščita in reševanje, varstvo okolja, kultura, turizem in zdravje.
prostovoljstvo pomurje