vestnik

Terme Lendava odstirajo nov pogled

Majda Horvat, 16. 6. 2023
Majda Horvat
Terme Lendava.
Aktualno

Po skoraj šestih letih stanja informacijske zavese, za katero so se odvijale tudi odmevne negativne zgodbe, povezane z obnovo objektov, je zdajšnji direktor družbe Terme Lendava András Főnyedi na današnji tiskovni konferenci predstavil dosedanje uspehe in načrte, ki jih ima nova ekipa s termalnim letoviščem Thermal Resort. V nedeljo tudi brezplačno odpirajo vrata za vse in ob začetku kopalne sezone pripravljajo pester zabavni program.

Med pomembnimi uspehi, ki so plod prodajnih aktivnosti, uveljavljanja blagovne znamke Thermal Resort Lendava in hotelske verige Hotel & More, katere del so, je zelo dobra zasedenost nastanitvenih zmogljivosti. Te imajo tako v hotelu kot apartmajskem naselju in kampu. Ponovno se k njim vračajo nekdanji stalni gostje, prihajajo pa tudi novi, predvsem iz Slovenije in nemško govorečih držav. Ob bogati kulinarični ponudbi in številnih dogodkih, ki jih pripravljajo za svoje goste in zunanje obiskovalce iz lokalnega okolja, bodo ponudbo kmalu obogatili še z ureditvijo fitnesa v hotelu in konec leta s storitvami wellnesa, predvsem  z uporabo parafina.

lendava, terme-lendava
Majda Horvat
V nedeljo Terme Lendava brezplačno odpirajo vrata za vse in ob začetku kopalne sezone pripravljajo pester zabavni program.

Številne obnove načrtujejo tudi za prihodnji dve leti. Začeli bodo z obnovo zimskega bazena, med pomembnejšimi pa je gotovo obnova C-hotelskega trakta. Tu bodo uredili sobe, primerne za bivanje družin in skupine športnikov iz  športnih klubov. V načrtu je še obnova apartmajev in bazenskega kompleksa, z namenom znižanja stroškov obratovanja pa bodo uredili tudi ogrevanje na sočno energijo. Z vsemi naložbami, ki so jih že izvedli in ki jih še načrtujejo, se namreč želijo znova uvrstiti med vodilne turistične ponudnike v regiji in termam vrniti nekdanji sloves.

lendava, terme lendava
Majda Horvat
Tiskovna konferenca Term Lendava.

Főnyedi je na tiskovni konferenci tudi povedal, da so obveznosti preteklih obnov poravnane in da so bile decembra vse postavke tudi zaprte. Da poslovanje Term Lendava ne bremenijo nobene stare obveznosti je bila, tako Főnyedi, njegova prva naloga ob prevzemu funkcije direktorja. To je zasedel na povabilo lastnika, ki pa je še vedno madžarski sklad Comitatus Energia.

lendava, terme lendava, direktor
Majda Horvat
Direktor Term Lendava András Főnyedi.

V Termah Lendava je zdaj 85 zaposlenih, ki skoraj vsi prihajajo z lokalnega oziroma pomurskega prostora, v kolektivu pa so tudi delavci, ki so v termah delali že prej.

lendava, terme-lendava
Majda Horvat
Monika Bači Kleiderman in András Főnyedi.

Direktor András Főnyedi je izjavil, da si prizadevajo tudi za ponovno izvajanje storitev fizioterapije z uporabo termalne vode in parafina. V ta namen je v kompleksu že predvidenih pet prostorov, ki jih bodo morali na novo urediti, prav tako bodo morali zamenjati vse naprave, saj so te, ki so ostale od prej, zastarele. Dejavnost bi izvajali samoplačniško, prizadevali pa si bodo, da bi storitve lahko opravljali tudi za zavarovalnice.

terme-lendava tiskovna načrti