vestnik

Trenerji, voditelji rekreativnih vadb in strokovni delavci na tedenska testiranja

Vestnik, STA, 18. 2. 2021
Igor Napast
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlada je spremenila odlok o omejitvah izvajanja športa, po katerem se morajo trenerji, strokovni delavci, ki vodijo proces vadbe športnikov, in voditelji športno rekreativne dejavnosti tedensko testirati na novi koronavirus.

Novi odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu, predvidoma pa bo v veljavo stopil v petek, saj iz sporočila po seji vlade izhaja, da bo veljal do 26. februarja. Tudi v novem odloku pa bo v veljavi ostalo določilo, po katerem bodo morali športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj v kolektivnih športih ali velikih športnih prireditev, predložiti negativni rezultat testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur.

novoletne-zaobljube, vadba, prehrana
Damjana Nemeš
Fotografija je simbolična.

Z objavo spremenjenega odloka bo razrešena tudi zmeda, ki je nastala zaradi razlike med objavljenim odlokom in pojasnili ministrstva. To je namreč kljub odloku, ki je predvideval 24-urno veljavnost testov v vseh omenjenih primerih, pojasnjevalo, da tudi v športu velja sedemdnevna veljavnost testov kot za druge dejavnosti. V novem odloku bo spremenjena tudi določba, ki opredeljuje dokazovanje izjem za osebe, ki so bile že cepljene. Čas za vzpostavitev zaščite po cepljenju je različen glede na cepivo, so navedli v sporočilu.

šport ukrepi vlada koronavirus