vestnik

Tudi drugi Moped Tur de Mur bo dobrodelen. Sredstva bodo namenjena deklici Karolini

Vestnik.si, 5. 9. 2024
Arhiv organizatorjev
Moped Tur de Mur bo potekal tudi letos.
Aktualno

Za razvoj zdravila je treba zbrati dva milijona evrov, manjka še približno 300 tisoč evrov.

Na Cvenu bodo v soboto, 7. septembra, pripravili drugi Moped Tur de Mur. Gre za srečanje mopedistov, ki se bodo podali na panoramsko vožnjo. Zbor bo pri zadružnem domu na Cvenu ob 9. uri, med vožnjo bo več postojank, cilj pa bo v Gezovih jamah. Udeleženci bodo tam prejeli malico in preživeli prijeten popoldan. 



Prvi Moped Tur de Mur je imel dobrodelni pridih, izkupiček od prijavnin in prostovoljni prispevki so bili namenjeni družini s Spodnjega Krapja, katere imetje je bilo uničeno v poplavah. Tudi letos bodo nadaljevali z dobrodelnostjo. Kot so sporočili organizatorji, bodo letošnja zbrana sredstva namenjena petletni deklici Karolini, ki ima hudo in smrtonosno prirojeno redko genetsko bolezen Cockayne sindrom - tip B. Upanje, da bi ji lahko rešili življenje, je razvoj genskega zdravljenja. V Društvu Viljem Julijan so se povezali z znanstveniki iz tujine, ki so začeli razvijati zdravilo zanjo, zbira pa se dva milijona evrov za kritje stroškov razvoja zdravila. Do zbranega zneska manjka še približno 300 tisoč evrov. 

Deklici lahko pomagate tudi vi. Pošljete lahko SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali nakažete donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen Za Karolino. 
moped-tur-de-mur cven karolina zbiranje-sredstev