vestnik

Tudi pomurski Lions klubi sodelovali pri sajenju sadik dreves na Krasu

Vestnik.si, 19. 11. 2023
Zdene Podlesnik
Tudi predstavniki pomurskih Lions klubov so sodelovali pri sajenju sadik dreves na Krasu.
Aktualno

Posadili so jih več kot tri tisoč.

Na pobudo Zveze Lions klubov Slovenije, ki združuje 58 Lions klubov, so včeraj na Krasu posadili 3100 avtohtonih sadik dreves, pri sajenju so sodelovali tudi predstavniki vseh štirih pomurskih lions klubov iz Murske Sobote, Gornje Radgone, Lendave in Ljutomera. Skupno je v akciji sodelovalo več kot 220 prostovoljcev iz 36 lions in 3 leo klubov iz vse Slovenije. Vsak član Zveze Lions klubov Slovenije je prispeval vsaj eno sadiko, skupno je tako bilo posajenih 2500 kupljenih sadik ter 600 sadik, nabavljenih v projektu kolesarja Tiborja Pranjića, ki je izvedel posebno akcijo za obnovo Krasa.


Odločitev za pomoč pri obnovi Krasa so v zvezi, ki se je za te potrebe povezala z Zavodom za gozdove Slovenije, Javnim zavodom Miren Kras in Občino Miren Kostanjevica, pri sajenju dreves pa so se jim pridružili še zaposleni podjetja Intra Lighting, odločila že lani, ko so pri Lions Slovenija v težkih razmerah gašenja požarov na Krasu pomagali s humanitarnimi sredstvi, materialno pomočjo, prostovoljnim delom ter z donacijami prostovoljnim gasilskim društvom za nabavo nove gasilske opreme, ki je bila uničena med intervencijami. 

Avtohtone sadike, kot so trokrpi javor, koprivovec, puhasti hrast in črnika, so sadili na posebni lokaciji na pogorišču v Občini Miren-Kostanjevica. 

zveza-lions-klubov-slovenije kras sadike-dreves