vestnik

Ponedeljek oblačen in deževen. V Pomurju doslej zelo malo dežja

Vestnik.si, 9. 9. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Po deževni noči bo tudi ponedeljek oblačen s pogostimi padavinami, po podatkih agencije za okolje je Pomurje poleg Štajerske dobilo najmanj dežja.

Po deževni noči se danes obeta spremenljivo oblačen dan s pogostimi padavinami. Dopoldne bodo vzhodni, južni in osrednji Sloveniji še možne nevihte z močnimi nalivi, zaradi česar do popoldneva v teh delih še velja oranžno meteorološko opozorilo.

Ponoči sicer večjih težav ni bilo, zaradi padavin je lahko ponekod na cestah večja količina vode. Po podatkih agencije za okolje je v Pomurju padlo zelo malo dežja, podobno je bilo ponekod na Štajerskem.

Kako bo v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo do večera od severozahoda ponehale. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo popoldne obrnil na sever, zvečer na Primorskem v burjo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ob morju do 26 stopinj Celzija. Popoldne se bo ohladilo. Ponoči se bo razjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

V torek bo večinoma sončno, le po nižinah v notranjosti bo dopoldne ponekod še nizka oblačnost. Popoldne lahko predvsem v hribovitih krajih na zahodu nastane kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. V sredo bo sprva sončno, popoldne bo oblačnost naraščala. V zahodni Sloveniji se bodo začele pojavljati krajevne padavine. V četrtek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo.

vreme padavine dež