vestnik

Do 200 evrov vrednega bona za počitnice v Sloveniji vsi polnoletni državljani

Vestnik, 18. 5. 2020
Pixabay
Do bona bodo upravičeni vsi polnoletni državljani.
Aktualno

Kdo vse bo prejel vavčer v višini 200 evrov?

Danes je skupina Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) s področja gospodarstva v okviru osnutka tretjega protikoronskega zakona premlevala tudi vprašanje bonov za turizem. Do zdaj v gradivu ni bilo jasno zapisano, ali bodo do bona upravičeni le delovno aktivni ali vsi polnoletni državljani Slovenije. Glede na vladno gradivo je bilo najprej predvideno, da bi bili vavčerji v višini 200 evrov izplačani vsem redno zaposlenim in samozaposlenim, starim najmanj 18 let. Boni pa naj bi bili veljavni do 31. decembra 2020 ali do 28. februarja 2021. 

Boni za vse polnoletne državljane

Dvome je s tvitom razblinila ministrica za kmetijstvo, podpredsednica vlade in predsednica stranke DeSus Aleksandra Pivec, zapisala je, da bodo po najnovejšem osnutku do bonov upravičeni vsi polnoletni državljani. 

Bon je namenjen za spodbudo domače potrošnje v turizmu. Meh je ob tem za STA opozoril, da bo ukrep ob vključitvi novih skupin stal 300 milijonov in ne sprva predvidenih 200 milijonov evrov. Kot je še dodal minister za delo Janez Cigler Kralj, vavčer ne bo del regresa za letni dopust oziroma ne bo nadomestilo zanj. 

Profimedia
Vsi polnoletni državljani do vavčerja za 200 evrov.
počitnice vavčer dopust