vestnik

Tudi v Murski Soboti odslej 3D zebra

Vestnik.si, 14. 3. 2022
Generali
V zavarovalnici Generali želijo skupaj z Zavodom Varna pot in občinami na inovativen način opozoriti na problematiko prometne varnosti ter prispevati k znižanju števila prometnih nesreč.
Aktualno

Zavod Varna pot in zavarovalnica Generali drugo leto zapored izvajata celoletno kampanjo ozaveščanja o večji varnosti na območjih umirjenega projekta z umeščanjem 3D zeber. To bo v letošnjem letu dobila tudi Mestna občina Murska Sobota.

Umeščanje 3D zeber je namenjeno opozarjanju na problematiko prometne varnosti, hkrati pa k znižanju števila prometnih nesreč na območju umirjenega prometa. Pilotnim štirim 3D zebram, ki so bile v Sloveniji lani umeščene v občinah Ptuj, Velenje in Ljubljana na območjih šolskih poti, bodo letos dodali še sedem novih občin, in sicer občine Črnomelj, Kobarid, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Piran, lokacije novih inovativnih prehodov za pešce pa bodo županom pomagali izbrati prebivalci s pomočjo glasovanja. 

V soboški občini sta predlagani dve lokaciji, in sicer na krizišču Severjeve in Borovnjakove ulice ob Osnovni šoli I Murska Sobota ter na Poljski ulici v bližini Osnovne šole Bakovci. Za lokacijo je možno glasovati na spletni strani zavarovalnice Generali. 

3d-zebra zavod--varna-pot mestna-občina-murska-sobota