vestnik

Tudi v Murski Soboti odslej na voljo psihološko svetovanje Posvet

Vestnik.si, 23. 1. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Svetovanje bodo nudile tri strokovno usposobljene svetovalke.

Pod okriljem Slovenskega združenja za preprečevanje samomora deluje od leta 2006 Center za psihološko svetovanje Posvet. Programi svetovanja se v Sloveniji izvajajo v devetnajstih svetovalnicah za odrasle in v sedmih svetovalnicah za mladostnike oziroma mlade med 14. in 18. letom starosti, financirajo pa jih ministrstvo za zdravje, fundacija Fiho in več kot sto slovenskih občin, zato so svetovanja za uporabnike brezplačna. 

Zemljevid-POSVET_page-0001
NIJZ
V Sloveniji deluje 19 svetovalnic Posveta, od februarja tudi v Murski Soboti.

Tovrstna svetovanja bodo odslej na voljo tudi v svetovalnici Posveta v Murski Soboti, ta bo začela delovati februarja letos, svetovanja pa bodo nudile tri strokovno usposobljene svetovalke. Svetovanja bodo potekala od ponedeljka do srede med 16. in 19. uro v Kocljevi ulici 16 v Murski Soboti, glede na razpoložljivost svetovalk in povpraševanja uporabnikov pa se urnik svetovanj lahko spremeni. 

Kako potekajo svetovanja? 

Izvajajo se v obliki 45-minutnih individualnih obravnav oseb, parov ali družin. Uvodno srečanje je namenjeno temu, da svetovalec v dogovoru s klientom določi obliko in okvirno trajanje obravnave glede na naravo stiske. Pogovori so zaupni, svetovalec pa je zavezan k varovanju osebnih podatkov in skrbnemu ravnanju z njimi. Uporabniki se morajo na svetovanje naročiti po telefonu ali elektronski pošti sprejemne pisarne Posveta v Ljubljani, za vključitev pa ne potrebujejo zdravstvene izkaznice ali napotnice. Svetovanja, ki niso namenjena zdravljenju ali dolgotrajni psihoterapevtski obravnavi, nudijo podporo pri razreševanju trenutnih stisk, razbremenitvi posameznika in njegovih najbližjih ter usmerjanju klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja vzrokov za stiske.

center-za-psihološko-svetovanje posvet