vestnik

Tudi v soboški občini potekajo dela za nadgradnjo vodovoda

Vestnik.si, 26. 10. 2022
MOMS
Izgradnja vodovoda v sistemu B v mestni občini.
Aktualno

V Murski Soboti potekajo dela za nadgradnjo vodovoda sistema B.

Dela potekajo na trasi Kopališka ulica - Živeks, kjer se polagajo cevi nodularne litine DN 200 v skupni dolžini 1,7 kilometrov. Kot so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota, dela potekajo delno v robu bankine in delno v kolesarski stezi, potem pa se bodo selila na Grajsko ulico. 

V prihodnjih dneh bo gradbišče tudi v naselju Pušča, kjer se bodo urejali še priključki. "Najprej se bodo dela začela na Krajnčevi ulici, sledita Nova in Glavna ulica na Pušči," pravijo. Izvedba projekta poteka po pločnikih in kolesarskih stezah, tudi po voznih pasovih, zato bo promet na trasah delno oviran. Izvedba se načrtuje tako, da bo promet potekal vsaj po enem voznem pasu. "Vse prebivalce ob trasah in udeležence v prometu prosimo za razumevanje in strpnost. Zaenkrat izvedba še ne ovira prometa v večji meri, o vseh nadaljnjih zaporah, bomo javnost sproti obveščali. V času gradnje bodo lokalno moteni tudi dostopi do hiš, o čemer bodo prebivalci prav tako obveščeni," so dodali. 

Projekt traja do konca prihodnjega leta, v mestni občini pa je načrtovanih okoli 14 kilometrov vodovodnega omrežja, od tega polovica transportnega in polovica primernega in sekundarnega vodovoda.

mestna-občina-murska-sobota vodovod sistem-b