vestnik

Turistično društvo Gradišče ob 15. letnici pripravilo razstavo

Jože Žerdin, 30. 5. 2018
Jože Žerdin
Turistično društvo Gradišče so ustanovili pred 15. leti.
Aktualno

Postavili mejnike pri razvoju turizma in ohranjanja kulturne dediščine 

Pred 15 leti je bilov Gradišču v občini Tišina ustanovljeno turistično društvo, ki je v tem obdobju naredilo pomembne korake na področju urejanja vasi, podeželskega turizma, običajev in navad ter ohranjanja tradicije in kulturne dediščine. Društvo vrsto let sodeluje v projektu srečevanje krajev z imenom Gradišče v Sloveniji, tako se bodo poleti člani Turističnega društva Gradišče udeležili srečanja vasi Gradišče, ki bo v Vojniku pri Celju.



Leta 2012 so se društvu izboljšali prostorski pogoji za delovanje. S pomočjo Evropske unije in sredstev v okviru evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja, program Leader in z veliko prostovoljnega dela članov in vaščanov Gradišča, si je društvo uredilo svoje prostore. Turistično društvo Gradišče tako zdaj deluje v zgornjih prostorih v večnamenskem stavbi ob nogometnem igrišču, kjer se razvija turistično – rekreativni center.

10e75febc319c283d1ee28a74b839cee
Jože Žerdin
Turistično društvo Gradišče deluje v zgornjih prostorih v večnamenskem stavbi ob nogometnem igrišču.


Ob praznovanju je društvo pripravilo pregledno razstavo na kateri so obudili spomine na aktivnosti Turističnega društva Gradišče v preteklih 15 letih. Na razstavi je so pripravili prerez dela društva in vsega, kar vse se je dogajalo v teh letih.V društvu, ki ga vodi predsednica Vesna Rebrca, je aktivnih 60 članov. Jubilejna pregledna razstava je bila povezana tudi s tednom vseživljenjskega učenja ob tednu ljubiteljske kulture.

adf6e46c8edd36b3cfc27a2e13fbd31b
Jože Žerdin
V društvu, ki ga vodi predsednica Vesna Rebrca, je aktivnih 60 članov.

Jože Žerdin
Turistično društvo Gradišče je do zdaj naredilo pomembne korake pri razvoju turizma in ohranjanja kulturne dediščine kraja.
Turistično društvo Gradišče