vestnik

Učenci in dijaki še zadnjič v šolske klopi

Vestnik.si, STA, 23. 6. 2023
Nataša Juhnov
Zadnji dan pouka.
Aktualno

Šolarji bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, prejeli bodo tudi zaključna spričevala. Nato bodo za približno dva meseca pozabili na šolo in brezskrbno uživali na težko pričakovanih počitnicah. V šolo pa se bodo znova vrnili 1. septembra. Na šolah bodo danes izvedli proslavo pred dnevom državnosti.

Osnovno šolo je v tem šolskem letu obiskovalo 194.645 učencev in 77.783 dijakov. Devetošolci so pouk končali že 15. junija, srednješolci zadnjih letnikov pa 22. maja. Osnovno šolo je sicer letos zaključilo 21.571 devetošolcev. Za tiste osnovnošolce 9. razredov, ki vseh svojih obveznosti niso opravili uspešno, v teh dneh že potekajo popravni izpiti, dijaki zaključnih letnikov pa so v sredo zaključili ustne izpite na splošni in poklicni maturi.



Popravni izpiti za osnovnošolce od 1. do 8. razreda bodo potekali od 26. junija do 7. julija, za dijake pa se bodo začeli 26. junija.

Za počitnice, polne doživetij, so poskrbele številne organizacije s počitniškimi delavnicami, poletnimi šolami, izleti in letovanji. Pester nabor počitniških aktivnosti med drugim ponujajo tudi taborniške in skavtske organizacije.

šola počitnice