vestnik

Učenec OŠ III Murska Sobota korak bližje naravoslovni olimpijadi

Vestnik.si, 6. 7. 2023
ZTKS
Priprave in izbor na naravoslovno olimpijado.
Aktualno

Med najboljšimi na pripravah na naravoslovno olimpijado tudi pomurski učenec.

Na Pedagoški in Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani so konec junija potekale priprave za 20. mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado, ki bo decembra na Tajskem. Na priprave je bilo povabljenih okoli 60 učencev 8. in 9. razreda, ki so na letošnjih državnih tekmovanjih iz znanja fizike, kemije in biologije dosegli najboljše rezultate.

naravoslovna-olimpijada, priprave
ZTKS
Priprave in izbor na naravoslovno olimpijado.


Po pripravah je bil na vrsti še prvi izbirni preizkus, ki se ga je udeležilo 48 učencev. V naslednji krog je napredovalo 12 najboljših, med njimi je tudi Tine Šalamon iz Osnovne šole III Murska Sobota. Ob njem so se v naslednji krog uvrstili še Izadora Kopač (OŠ Žiri), Primož Markovič (OŠ Milana Šuštaršiča Ljubljana), Aleksander Jotanović (OŠ Podzemelj), Daša Pajor (OŠ Vodice), Niko Habinc (OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana), Lea Hrvatin (OŠ Vič), Andraž Čadež (OŠ Šmartno pod Šmarno goro), Matic Zimic (OŠ Franca Rozmana Staneta Ljubljana), Maj Abba Jokhadar (OŠ Karla Destovnika Kajuha Ljubljana), Pavel Kandus (OŠ Kolezija) in Hana Kreže (OŠ Ledina Ljubljana). Vabljen je tudi Rok Lavrič (OŠ Toneta Pavčka Mirna peč). 

Izbrani se bodo konec avgusta zbrali na novih intenzivnih pripravah v Trenti. Priprave in izbor ekip so sicer skupni projekt Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije. 

tine-šalamon naravoslovna-olimpijada oš-iii-murska-sobota