vestnik

Učenec v osnovno šolo v Lendavi prinesel plinsko pištolo

STA, Vestnik.si, 10. 4. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Učenec je v osnovno šolo v Lendavi prinesel plinsko oz. štartno pištolo brez nabojnika in nabojev, ki je bila zasežena.

Policisti so bili v sredo obveščeni, da je bila v Osnovno šolo z območja PU Murska Sobota prinesena plinska oz. štartna pištola brez nabojnika in nabojev, ki je bila zasežena. 

Točna kategorizacija pištole sledi po pridobljenem strokovnem mnenju. Policisti primer po usmeritvah državnega tožilstva obravnavajo kot prekršek po zakonu o orožju. Zadeva se obravnava tudi v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe, sledi zbiranje obvestil v tej smeri in nato ustrezen ukrep.

Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov odgovora niso mogli dati. Še posebej pa so opozorili, da je v primerih, kjer so vključeni otroci, potrebno izhajati iz zaščite koristi otrok (mladoletnikov) in njihove zasebnosti in integritete. Objava kakršnihkoli podatkov o otrocih (mladoletnikih), ki so udeleženi v uradnih postopkih, predstavlja kaznivo dejanje kršitve tajnosti postopka po 287. členu Kazenskega zakonika.

Po poročanju Televizije Slovenija so z Dvojezične osnovne šole 1 Lendava sporočili, da je učenec v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev. To je po pogovoru predal svetovalni delavki.

 Policisti so v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in tudi danes so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. V torek in danes so prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah, vendar do sedaj v nobenem obravnavanem primeru niso potrdili namere, ki je izhajala iz komentarja na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku.

policija varnost šola nasilje