vestnik

Učenke Osnovne šole Sveti Jurij pomurske prvakinje v ekoznanju

M. Ha., 15. 2. 2024
Arhiv OŠ Sveti Jurij
Zmagovalno ekipo sestavljajo (od leve) Lara Gomboc, Izabela Kosednar in Eva Turza. Foto OŠ Sveti Jurij
Aktualno

Zmagovalno ekipo z imenom Bele sovice sestavljajo učenke Lara Gomboc, Eva Turza in Izabela Kosednar.

Na ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v znanju o ekologiji, ki ga pripravlja program Ekošola v sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne, je v pomurski regiji slavila ekipa učenk Osnovne šole Sveti Jurij. Zmagovalno ekipo z imenom Bele sovice sestavljajo učenke Lara Gomboc, Eva Turza in Izabela Kosednar. Na kvizu, kjer so učenci odgovarjali na vprašanja o vodi, ohranjanju biotske pestrosti, podnebnih spremembah in opazovanju zemlje, so dosegle 32 od 40 možnih točk. Sledili so jim učenci Osnovne šole Gornja Radgona, ki so dosegli 31 točk.

V ekoznanju se bodo osnovnošolci pomerili še 25. aprila 2024, ko bo na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina državno tekmovanje. Udeležili se ga bodo zmagovalci osmih regij, dodatni drugouvrščeni ekipi iz osrednjeslovenske in mariborske regije ter dve ekipi, ki sta imeli najboljši čas izmed vseh sodelujočih ekip. Finalni kviz bo potekal v dveh delih, v prvem delu bodo ekipe reševale kviz prek spletne strani, nato pa bo sledilo še preverjanje poznavanja okoljskih tematik na ustnem delu, kjer se bodo ekipe pomerile med seboj po sistemu hitri prsti.

Letos je na ekokvizu v tričlanskih ekipah skupno tekmovalo 2476 učencev šestega, sedmega in osmega razreda iz 128 slovenskih osnovnih šol. V pomurski regiji je sodelovalo 61 tričlanskih ekip iz 13 osnovnih šol.

ekokviz oš-sveti-jurij ekošola