vestnik

Udarno: rokometni "final four" v Ljutomeru!

Tomo Köleš, 6. 4. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Še ena zelo razveseljiva novica iz sveta rokometa: Rokometna zveza Slovenije se je odločila, da se bo zaključni pokalni turnir "final four" odigral 21. in 22. aprila v Ljutomeru.

Rokometna zveza Slovenije je sporočila, da je organizacijo zaključnega turnirja pokala Slovenije v rokometu za člane zaupala Ljutomeru. Polfinalna dvoboja bosta v soboto, 21. aprila, tekmi za 1. in 3. mesto pa v nedeljo, 22. aprila. Tekme bodo v dvorani Športno izobraževalnega centra (ŠIC) v Ljutomeru.


Na zaključni turnir so se uvrstili Celje Pivovarna Laško, Koper 2013, Krka Novo mesto in Jeruzalem Ormož, ki je prejšnji mesec prav v razprodani dvorani ŠIC Ljutomer pripravil prvovrstno presenečenje in izločil velenjsko Gorenje. Žreb polfinalnih parov bo v sredo, 11. aprila ob 12. uri v hotelu Bioterme Mala Nedelja.

4018912d085532806d3d9b27f87c6e99
Nataša Juhnov
Igralci Ormoža bodo prav gotovo veseli, da se vračajo v Ljutomer, saj so tu pred kratkim izločili Gorenje Velenje.


To je še ena potrditev več, da slovenska rokometna zveza vedno bolj zaupa pomurskim organizatorjem, čeprav v pokrajini ni niti enega prvoligaškega kluba. Rokometni klub Pomurje je namreč že dobil priznanje zveze za odlično organizacijo tekme Slovenija - Srbija v januarju, pred kratkim pa so se izkazali že omenjeni ljutomerski organizatorji, ki so bili zdaj nagrajeni še s pripravo zaključnega pokalnega turnirja, kjer bodo nastopila odlična slovenska prvoligaška moštva. Zaupanje zveze Pomurju je razumljivo, saj so tu ljudje željni kakovostnega rokometa v živo, na obeh omenjenih tekmah so napolnili dvorani do skrajnih kotičkov, same rokometaše pa hvaležni prebivalci sprejmejo kot prave junake.

Nataša Juhnov
Ljubitelji rokometa bodo v prleški prestolnici spet videli odlična slovenska moštva.
rokomet final four ljutomer pokal slovenije