vestnik

Umrl je maestro Marjan Potočnik

Majda Horvat, 13. 2. 2020
Osebni arhiv
Maestro Marjan Potočnik
Aktualno

Ob duhovništvu je svoje življenje posvetil tudi cerkveni glasbi.

Velik prispevek je dal glasbeni rasti orglanja, vodil pa je tudi več cerkvenih zborov. Kmalu po prihodu v Mursko Soboto je postal ravnatelj šolo za cerkveno glasbo, ki jo je obiskovalo več organistov. Kot duhovnemu pomočniku v murskosoboški župniji so mu bili zelo blizu tudi ljudje, ki jih je življenje najbolj ranilo. Obiskoval je in nudil duhovno oskrbo zapornikom, v letih od 2008 do 2014 pa je bil odgovoren tudi za pastoralo v murskosoboški bolnišnici. Ob tem, da je obiskoval bolnike, je skupaj z župnijskim zborom, ki ga je vodil, sodeloval tudi na slovesnostih v bolnišnični kapeli.

Čeprav je bil Potočnik po duši umetnik, je nosil v sebi tudi uporniški duh, zelo odločno in jasno pa je vedno povedal svoje mnenje.

branko-buzeti, župnija-bakovci, marjan, potočnik
Branko Buzeti (Župnija Bakovci)
Marjan Potočnik je bil rojen leta 1949 v Ljutomeru, v duhovnika je bil posvečen leta 1974 v Mariboru.

Marjan Potočnik je bil rojen leta 1949 v Ljutomeru, v duhovnika je bil posvečen leta 1974 v Mariboru. Od leta 1990 do 1999 je bil na študiju glasbe v Rimu, kjer je dosegel naslov maestro. Nato je od leta 1999 do 2014 služboval kot duhovni pomočnik v Murski Soboti, kjer je tudi vodil župnijski, kasneje stolni pevski zbor. Leta 2014 je bil imenovan za župnika v Martjancih.

marjan potočnik maestro