Jože Bagola je bil človek, ki je s svojim delom veliko naredil za promocijo gostinstva, Cankove, občine in Goričkega. Bil je eden prvih pomurskih gostincev, ki se je šolal na strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu ter ob vrnitvi domov s ponudbo v Lovskem domu na Cankovi, ki ga je imel vrsto let v najemo, postavil nova merila za dobro gostinsko ponudbo. Ljudje od blizu in daleč se še zdaj spominjajo, da so v Lovskem domu na Cankovi jedli najboljšo ali nekateri celo svojo prvo pico v življenju ter morda tudi prvič začutili, da je bistvo dobre gostinske ponudbe v ustvarjanju dobrega počutja in sprostitve za goste.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Za družino Bagola je bilo prelomno odprtje novega gostinskega in turističnega objekta na Cankovi pred dobrimi dvajsetimi leti. Gostilna-Picerija-Pezion Ajda je zaslovela po izvirni prekmurski kuhinji, s pomočjo sodobne informacijske tehnologije pa jih najdejo ter obiskujejo tudi svetovni popotniki, ki iščejo mir in stik z naravo. V Ajdi so gostili tudi številne eminentne goste, ki so se udeležili pomembnih dogodkov v občini, ob tem pa je Jože Bagola pokazal dobro poznavanje uradnega protokola in vedel, kako vanj vključiti domačnost.
Jože in Ivanka Bagola sta leta 2005 prejela tudi zahvalo občine za promocijo gostinstva.