vestnik

Umrla je legendarna ameriška pevka Tina Turner

Vestnik.si, 24. 5. 2023
HBO
Tina Turner se je v zgodovino zapisala kot ena izmed največjih ameriških pop zvezdnic.
Aktualno

Poslovila se je v 84. letu starosti.

Tina Turner, rojena kot Anna Mae Bullock 26. novembra 1939, je legendarna ameriška pevka, ki je dosegla svetovno slavo s svojim izjemnim vokalom, energičnimi nastopi in edinstvenim slogom. Rodila se je v Združenih državah Amerike, v državi Tennessee, in svojo glasbeno pot začela že v mladosti. Najprej je nastopala v različnih gospel zborih, nato pa je v 1950-ih letih spoznala glasbenika Ikeja Turnerja. Skupaj sta ustanovila skupino Ike & Tina Turner Revue, ki je postala znana po svojih živahnih nastopih in mešanici rocka, soula in R&B-ja. Tina je s svojim močnim vokalom in karizmatično prisotnostjo postala srce in duša skupine.

V 1970-ih letih je Tina začela svojo samostojno kariero in dosegla izjemne uspehe s hiti, kot so "What's Love Got to Do with It", "Private Dancer", "Simply the Best" in mnogimi drugimi. Njen album "Private Dancer" iz leta 1984 je postal ena najbolj prodajanih plošč vseh časov, kar ji je prineslo številne nagrade in priznanja.

Poleg svoje glasbene kariere je Tina Turner postala znana tudi po svoji močni osebnosti in izjemni življenjski zgodbi. Po koncu zakona z Ikejem Turnerjem je prešla v težko obdobje, vendar je s trdim delo, samozavestjo in vztrajnostjo ponovno vzpostavila svojo kariero in postala ikona svetovne glasbe. Leta 2009 je oznanila svoje upokojitev in se umaknila iz glasbene industrije. Smrt pevke, ki se je poslovila v 84. letu starosti so danes potrdili na njenem uradnem Facebook profilu.

smrt tina-turner ameriška-pevka glasba